Grad Prelog Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Događanja u gradu

Europski tjedan kretanja u Prelogu, 'Naše ulice, naš izbor'

Od 15. do 21. rujna održava se Europski tjedan kretanja, a ovogodišnji slogan je  'Naše  ulice,  naš  izbor'  kojim se želi ukazati  na  utjecaj  građana  na oblikovanje  javnih  prostora.
Danas je program u sklopu Europskog tjedna kretanja održan u Prelogu, na Trgu Slobode.

Umro Ivan Haramija Hans

Umro je Ivan Haramija Hans, jedan od najistaknutijih hrvatskih karikaturista. I velik čovjek. Njegove karikature i smisao za humor oduševljavale su čitatelje listova i posjetitelje izložbi diljem Hrvatske i svijeta. Rođen je 28. travnja 1946. u Prelogu, gdje je završio i pučku školu, dok je gimnaziju završio u Čakovcu. U Čakovcu je završio i Pedagošku akademiju, smjer likovni odgoj. Radio je kao učitelj u Prelogu i Donjoj Dubravi. Bio je glavni i odgovorni urednik satiričko-humorističkog lista Pikač. Godine 1980. zaposlio se u Podravci, u Koprivnici, kao organizator kulturnih djelatnosti. U toj je tvrtki ostao sve do umirovljenja. Bio je jedan od utemeljitelja Hrvatskog društva karikaturista, a kao vrsni karikaturist osvajao je nagrade na svjetskim natječajima i izložbama. Pisao je knjige, sudjelovao na skupnim i samostalnim izložbama. Rado je dolazio u svoj Prelog, o kojem je i rado pisao, posebno u "Pikaču". Pisao je o raznim temama, a njegova legendarna "Pisma iz dijaspore" bila su iznimna štiva. Posljednje je objavio u broju od 1. travnja 2014. godine. (U nastavku)

NIZOZEMCI UZELI EKIPNI NASLOVI, SRBIN RADOVIĆ POJEDINAČNI HRVATI ŠESTI (ZAVRŠILO SP U RIBOLOVU NA PLOVAK 2014.)

Nizozemci su novi svjetski prvaci u ribolovu udicom na plovak koje je tijekom ovog tjedna bilo održano na derivacionom kanalu HE Dubrava u Međimurju. Uspjeli su zadržati vodeću poziciju nakon jučerašnjeg prvog dana i sa sveukupno 38 negativnih boda u Oranje će odnijeti zlatnu ekipnu medalju.

PODJELOM MEDALJA I TROFEJA ZATVOERNO SVJETSKO PRVENSTVA U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK

(PRVENSTVO PROTEKLO U ZNAKU NIZOZEMSKE I SRBIJE)
 pohvale organizatorima

Svjetsko ribolovno prvenstvo u Prelogu

Budući da se nepovoljni vremenski uvjeti provlače tokom cijele godine kiša nas, na veliku veliku žalost sudionika, organizatora i svih prisutnih, nije zaobišla ni povodom otvaranja 61. Svjetskog ribolovnog prvenstva. Usprkos neprestanom žamoru kiše, otvorenju je prisustvovao zavidan broj posjetitelja koji su tako doprinijeli ovoj važnoj sportskoj manifestaciji za naš grad.

 

POČELO NATJECANJE SVJETSKOG PRVENSTVA U RIBOLOVU

I VRIJEME KONAČNO NAKOLJENJENO RIBOLOVCIMA

Novosti

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za radove u šumama šumoposjednika za 2015. godinu

Grad Prelog i Savjetodavna služba u srijedu, 3. rujna 2014. godine u 19.00 sati, organiziraju predavanje za sve zainteresirane privatne šumoposjednike koja će se održati u multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata Insulanus, Glavna 33, Prelog (II kat).

Javni natječaj za prikupljanje prijava za sufinanciranje Programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća „Štedimo energiju u Prelogu“

Grad Prelog u suradnji sa Fondom za zaštitu okoilša i energetsku učinkovitost raspisuje Javni natječaj
za prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Grada Preloga i Fonda u sufinanciranju Programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća „Štedimo energiju u Prelogu“

Potpisan ugovor o kupnji zemljišta u Gospodarskoj zoni Prelog – sjever s talijanskim investitorom

Dana 03. lipnja 2014. godine u prostorijama Gradske uprave Grada Preloga, potpisan je Ugovor o kupoprodaji zemljišta za poslovne namjene koje se nalaze u Gospodarskoj zoni u Prelogu – sjever. 

Natječaji

Pozivamo sve korisnike Proračuna Grada Preloga da dostave Programe rada te Financijske planove za 2015. godinu.

Najave

Linkovi

"Pre-kom" Prelog
zbrinjavanje otpada, parkiranje, pogrebne usluge, uređenje groblja i javnih površina.


FINOTEKA.com 
centralno mjesto tržišta domaće hrane

EEE Info centar
Informacije o otvaranju EE info centra Grada Preloga za energetsku učinkovitost

Priločki list
24. prosinca 2013.
Broj 13.

Pikač
Humorističko-satirički list

Video galerija
Grad Prelog 2010
Grad Prelog 2011
Publikacije
Priločki list br. 9.
Pikač br. 16.
Fotogalerija
prelog_09.jpg
prelog_10.jpg
prelog_01.jpg
prelog_06.jpg
Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog

CENTRALA:
Tel: 040/ 645 - 301
Faks: 040/638 - 691

Kontaktirajte nas online!