SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Potpisan Ugovor o suradnji na programu Aquacultural

Fotografije uz članak 6
18.05.2017

Kao rezultat zajedničkih razgovora lokalnih samouprava triju država, Lendave, Harkanya i Preloga, dana 17. svibnja 2017. godine u Velikoj vjećnici Međimurske županije potpisan je Ugovor o suradnji u okviru interegionalnog programa suradnje Europske unije. Na inicijativu Grada Harkanya, a uz svesrdnu pomoć generalne konzulice RH u Pečuhu Vesne Haluge, započeti su razgovori s Gradom Prelogom i Općinom Lendava o programu čija je osnovna poveznica voda. Lokalne samouprave dogovorile su slijedeće zajedničke teme koje čine i osnov programa AQUACULTURAL i to:

– tematski razvoj postojećih termalnih kupališta i bazena

– razvoj postojećih kapaciteta smještaja

– razvoj postojećih turističkih usluga i znamenitosti

– razvoj novih turističkih usluga i atraktivnosti

– razvoj aquakulturnih i turističkih puteva.

Interes za navedene elemente programa iskazali su i privatni investitori s područja navedenih lokalnih samouprava i to Terme Harkany, Terme Lendava (Sava Turizam d.d. Ljubljana) i AAT d.o.o. Draškovec sa svojim projektom Hortus Croatiae. U program se uključila i Turistička zajednica Međimurske županije s dijelom promotivnih sadržaja.

Ugovor o suradnji potpisali su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Grada Harkanya Kecskemѐthy Pàl i zamjenik gradonačelnika Grada Lendave Stanko Gjerkeš.

Potpisivanju Ugovora o suradnji prisustvovali su i Marosi Andras, direktor Terme Harkany, Peter Vesenjak, direktor AAT d.o.o. Draškovec kao predstavnici partnera na projektu, dok se predstavnik tvrtke Sava Turizam d.d. Igor Magdič ispričao zbog nedolaska.

Maloj svečanosti prisustvovali su i generalna konzulica RH u Pečuhu Vesna Haluga, atašea za gospodarstvo generalnog konzulata Republike Mađarske u Lendavi Ildika Kovasc, župan Međimurske županije u ulozi predsjednika Turističke zajednice Međimurske županije te zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.

Prisutne je sa samim programom upoznao Rudi Grula, voditelj Ureda TZ Međimurske županije. Grula je istaknuo da se radi o programu vrijednosti 30.000.000,00 eura, koji iznos se ravnomjerno dijeli na sve zemlje uključene u program.

Gradonačelnik Kolarek izrazio je zahvalu Gradu Harkanyu, generalnoj konzulici Vesni Haluga i Turističkoj zajednici Međimurske županije što su prepoznali područje Sportsko rekreacijske zone Prelog, tzv. Marina kao područje koje je spremno za ulaganje i razvoj novih turističkih usluga i aktraktivnosti a sve u suradnji i dogovorom s poduzećem AAT d.o.o. u realizaciju projekta od posebnog značaja za Republiku Hrvatsku Hortus Croatiae.

Ugovorne strane i pridruženi partneri dogovorili su rok za potpisivanje Povelje o projektnoj zakladi i to 15. lipnja 2017. godine, u okviru koje će se detaljizirati uloga partnera i suradnika kao i same aktivnosti u programu AQUACULTURAL.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava