SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Predstavljeni projekti Grada Preloga

Fotografije uz članak 7
26.07.2018

U Velikoj vijećnici Grada Preloga, održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt „Zlatne godine“, namjenjen osobama starijima od 54 godine. Prije nekoliko dana gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek potpisao je Ugovor u okviru poziva „Umjetnost i kultura 54+“ Ministarstva kulture za projekt Grada Preloga „Zlatne godine“, namijenjen osobama starijima od 54 godine. Ugovor je potpisan sa Ministarstvom kulture i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, a Gradu Prelogu je u okviru ovog projekta odobren iznos od 373.218,56 kuna. Ovim projektom nastojati će se uključiti osobe starije od 54 godine  kao i osobe s invaliditetom u kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz kulturne i kreativne aktivnosti čime će se nastojati potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje u društvenom životu. Time se želi podići svijest o važnosti kulture i umjetnosti u prevenciji socijalne isključenosti starijih osoba, posebno osoba s invaliditetom. Projekt je predstavio voditelj projekta Igor Slaviček, a veliko zadovoljstvo ovim projektom istakao je i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Konferenciji za novinare nazočili su i voditeljica Projektnog tima Grada Preloga i pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Miljenka Radović, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te predstavnici partnera, Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Udruge umirovljenika Prelog, Dječjeg vrtića Fijolica Prelog te Knjižnice i čitaonice Grada Preloga. Gradonačelnik Kolarek istakao je da je u Gradu Prelogu u tijeku provedba 9 projekata (2 projekta međugranične suradnje), vrijednosti preko 33 milijuna kuna bespovratnih sredstava te 4 milijuna kuna proračunskih sredstava Grada Preloga. Kvaliteta rada Projektnog tima Grada Preloga očituje se i u ovom projektu, koji se našao među 40 odabranih projekata u okviru poziva „Umjetnost i kultura 54+“, od pristiglih ukupno 186 prijava. Suradnju svojih udruga sa Gradom Prelogom pohvalili su i Ivan Kosec iz Udruge umirovljenika Prelog te Milan Logožar iz Udruge osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Natječaj „Umjetnost i kultura 54+" je proveden u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti  i unaprjeđenja kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Specifični ciljevi su poboljšanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine, povećanje vidljivosti starijih osoba i prepoznavanje njihovih potencijala u svrhu veće socijalne uključenosti te jačanje kapaciteta kulturnih djelatnika i umjetnika za rad usmjeren na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine.

Predstavljen je i projekt „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića". Partner projekta je Dječji vrtić Fijolica iz Preloga. Potpisanim Ugovorom  sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Gradu Prelogu odobreno 148.685,00 kuna. Projekt je predstavila voditeljica projekta Mateja Kavran Matjačić.  Također, Projektni tim Grada Preloga prijavio je projekt izobrazbe u gospodarenju otpadom "NE DVOJI NEGO SMEĆE ODVOJI !" vrijedan 1,2 milijuna kuna (85% bespovratnih sredstava). Projekt su zajednički prijavili Grad Prelog i Općine Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Goričan, Donji Kraljevec, Belica, Dekanovec, Domašinec, Martijanec, Podturen i Pribislavec. Projekt će se provoditi kroz 20 mjeseci. Provođenjem projekta očekuje se nastavak još boljih rezultata u odvajanju i obradi korisnog otpada. Ovaj je projekt Grada Preloga predstavila voditeljica Projektnog tima Miljenka Radović.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava