SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Alan Perko i rukometaši RK Prelog najbolji sportaši Preloga

15.02.2014

14. veljače 2014.

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga i ove je godine, već tradicionalno, nagradila najbolje sportaše s područja Grada Preloga. Svečanost je održana 14. veljače u Domu kulture.

Uz najbolje sportaše, priznanja su primili i zaslužni sportski djelatnici za svoj rad u klubovima, kao i sportaši i sportski klubovi za posebne uspjehe. Bogata sportska obitelj u Prelogu broji tridesetak sportskih udruga koje su i u prošloj godini postizale zapažene uspjehe. Prelog ima dva sportska stogodišnjaka - Športsko ribolovno društvo Glavatica i Nogometni klub Mladost iz Preloga. Ove godine pak se navršava pedeset godina od prve speedway utrke održane u Prelogu.

Najboljim sportašem proglašen je Alan Perko iz ŠRD Glavatica. Između ostalog, viceprvak je Hrvatske u kategoriji mladih ribolovaca do 23 godine. Osvojio je četvrto mjesto u seniorskoj kategoriji Prvenstva Hrvatske. Sudionik je Svjetskog prvenstva do 23 godine u Francuskoj, Europskog prvenstva u Srbiji, te Svjetskog seniorskog prvenstva u Poljskoj. Alan Perko je najbolje plasirani hrvatski reprezentativac u seniorskoj kategoriji za 2013. godinu.

Najbolja sportska ekipa je seniorska ekipa Rukometnog kluba Prelog. Seniorski sastav osvojio je prošle godine prvo mjesto u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi sjever i time ostvario plasman u 1. Hrvatsku rukometnu ligu, koja predstavlja najviši rang natjecanja u kojem se RK Prelog dosada natjecao, a koja broji trinaest klubova iz cijele Hrvatske. Prošle godine rukometaši iz Preloga osvojili su i rukometni kup Rukometnog saveza Međimurja, te rukometni kup Regije sjever. Rukometaši Preloga ponosni su na činjenicu da za svoj rad i trud ne primaju nikakvu naknadu, a kompletna je momčad Preloga proistekla iz vlastite rukometne škole.

Nagrađeni su i sportski djelatnici: Josip Vadas i Mladen Matjačić iz NK Draškovec, Antun Radiković iz NK Mladost, te Miljenko Sraka iz NK Otok. Posebna priznanja primili su NK Mladost Prelog, za 100 godina nogometa u Prelogu, Stjepan Hunjak (BK Mura Avantura), za izuzetne rezultate u mlađim dobnim kategorijama u 2013. godini, te Košarkaški klub Prelog, za izuzetne rezultate u mlađim dobnim kategorijama u 2013. godini, gdje su dječaci do 12 godina postali prvaci Međimurja.

Taj su uspjeh postigli treneri Franjo Mikec Aco i Nebojša Gaćeša, te igrači Bono Krušelj, Dante Mikec, Dino Zvornik, Branimir Ivelić, Trpimir Ivelić, Miran Kukovec, Nikša Gaćeša, Nikša Jelenić, Dorian Belić, Alen Strbad, Jan Vuk i Jura Egon Juranić. Predsjednik Zajednice preloških sportaša Mato Kljajić istaknuo je odličnu suradnju s Gradom Prelogom koji, kao i Zajednica, posebno cijeni i vrednuje trud najmlađih sportaša, kao i napore koje sportski klubovi ulažu u rad sa najmlađim sportašima.

Grad je danas, rekao je Kljajić, i otac i majka, većini sportskih udruga u Prelogu. Dodjeli nagrada nazočili su međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, te predsjednik Gradskog Vijeća Goran Gotal. Gradonačelnik Kolarek istaknuo je domaćinstvo Svjetskog ribolovnog prvenstva kao jedan od najvećih događaja u Hrvatskoj u ovoj sportskoj godini, te posebno zahvalio predsjedniku Glavatice, Zoranu Pfeiferu, na trudu uloženom u dobivanje domaćinstva te sportske manifestacije koja će ugostiti nekoliko tisuća ljudi u Prelogu.

U zabavnom programu nastupili su mladi glazbeni umjetnici profesor Danijel Oto i Karolina Matjašec, a za poseban ugođaj pobrinuli su se gosti iz mađarske Nagykanizse, iz Sportsko plesnog kluba Eraklin Tanc Studio.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr