SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Devedeset i peta godišnja skupština DVD - a Draškovec

Fotografije uz članak 14
23.02.2019

U subotu 23.02.2019. godine, održana je 95. izvanredna izborna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draškovec, koju je vodio predsjednik društva Nenad Tota. Uz brojne članove društva, skupštini su nazočili gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, vijećnik u Skupštini Međimurske županije Nino Marđetko,  predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije ujedno i predstavnik Vatrogasne zajednice Grada Preloga Josip Posavec, predstavnik Kluba veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Đuro Hraščanec, predstavnici Mjesnih odbora Draškovca i Hemuševca Josip Kobal i Kristijan Taradi, ravnateljica Osnovne škole Draškovec Margit Mirić, župnik Matija Vonić te predstavnici mjesnih udruga. Skupštini su se odazvali i članovi iz susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava: Prelog, Cirkovljan, Čehovec, Čukovec, Donja Dubrava, Goričan, Oporovec, Sveta Marija, Donji Mihaljevec i Belica.

Izvješća o radu u protekloj  2018. godini su podnijeli: izvješće upravnog odbora tajnik Mihajlo Pongrac, izvješće zapovjednika Stjepan Matjačić, financijsko izvješće, blagajnik Tomislav Kovač, a izvješće Nadzornog odbora Ivan Horvat. Program rada i prateći financijski plan za 2019. prezentirao je predsjednik Nenad Tota. Podnijeta izvješća, program rada i financijski plan za 2019. godinu kojeg je donio Upravni odbor krajem 2018. g. jednoglasno su prihvaćeni. Ovo je bila ujedno i izvanredna izborna skupština jer je bilo izmjena članova Upravnog odbora koje bira Skupština po Statutu DVD-a. Upravni odbor je donio odluku o razrješenju dosadašnjeg blagajnika Tomislava Kovača i izabran je novi blagajnik Josip Črep. Na prijedlog Upravnog odbora  izabrana su dva nova člana Upravnog odbora i to Monika Repalust i Josip Črep, umjesto dosadašnjeg člana Ivice Vadasa i preminulog Zvonimira Varge te je i taj prijedlog jednoglasno prihvaćen od strane Skupštine. U društvo su primljeni novi članovi: Gabrijel Vadas i Nino Marđetko koji su primili diplomu Počasnog člana. Najmlađim članovima društva, vatrogasnom podmlatku, zapovjednik Stjepan Matjačić uručio je kipiće vatrogasca kao znak zahvalnosti što su osvojili prvo mjesto na Županijskom natjecanju u kategoriji podmladak muški u 2018. godini. Članovi društva tijekom prošle godine polazili su određena usavršavanja i školovanja. Ovom su prigodom diplome i uvjerenja za zvanje pripadnik vatrogasne mladeži primili: Domagoj Turk, Roko Balent, Florijan Lončarić, Maja Mirić, Dora Lončarić, Lorena Pigac, Nikola Sokač, Adriano Varga, Roko Kemec, Domagoj Tota, Martin Kemec, Nikola Matijačić, Fran Kemec i Matej Matijačić, za zvanje vatrogasac: Josip Črep i Marta Kemec, a za vatrogasca I klase: Dragana Tota i Monika Repalust. Uvjerenja za specijalnost Voditelj vatrogasne mladeži primili su: Nenad Štrok i Mihajlo Pongrac.

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek pozdravio je članove Skupštine, čestitao na uspješnom radu društva, uputio je riječi potpore te posebno pohvalio na aktivnom članstvu društva podmlatka i mladeži. Josip Posavec pohvalio je rad društva te uručio uvjerenja, diplome i spomenice. Tako je spomenicu za 20 godina aktivnog sudjelovanja u radu društva primio Tomislav Horvat, a spomenicu za 40 godina Dražen Kavran. Dobrovoljno vatrogasno društvo Draškovec jedno je od vodećih vatrogasnih društava na području Vatrogasne zajednice Grada Preloga. Ocjenjivanjem stručnog povjerenstva Vatrogasne zajednice Međimurske županije koje se obavlja svake godine, društvo je prošle godine osvojilo 1603 boda i dalje je u prvoj zlatnoj trećini u kategoriji ostala društva, a rezultat je niza aktivnosti  sa područja preventive i intervencije, natjecanja, ulaganja u opremu, održavanje opreme i sredstava za gašenje, usavršavanja i školovanja, vršenja edukacije i promidžbe, taktičkih i pokaznih vježbi i sve većeg broja članova.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr