SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

DVD Draškovec – održana 98. redovna godišnja skupština

11.04.2022

U petak, 08. travnja, održana je 98. redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draškovec, na kojoj je prisustvovalo 34 članova starijih od 18 godina i 9 članova podmlatka i mladeži. Skupštinu  je otvorio i u nastavku vodio predsjednik društva Nenad Tota. Na skupštinu su se uz domaće vatrogasce odazvali saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki,  predsjednik Mjesnog odbora Draškovec Nino Marđetko, predstavnik Mjesnog odbora Hemuševec Tomislav Kovač, predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, ujedno i Vatrogasne zajednice Grada Preloga Slavko Štefan te predstavnici mjesnih udruga. Izvješća o radu u protekloj 2021. godini podnijeli su: izvješće Upravnog odbora, tajnik Mihajlo Pongrac, izvješće zapovjednika Stjepan Matijačić, financijsko izvješće, blagajnik Josip Črep, a izvješće Nadzornog odbora Ivan Horvat. Program rada i prateći financijski plan za 2022. godinu prezentirao je predsjednik Nenad Tota.

Članovi društva tokom 2021. godine polazili su određena usavršavanja i školovanje. Ovom su prigodom diplome i uvjerenja primili: za zvanje vatrogasac: Nikola Varga, Nikola Fajić, Denis Pavlic i Matej Matijačić. Nikola Varga i Denis Pavlic dva su člana koji su se lani priključili u rad društva, dok je Matej izrastao u vatrogasca iz mladeži. Uvjerenja za specijalnost spašavanje pri tehničkim intervencijama primili su Mario Slaviček i Filip Repalust. Spomenice za dugogodišnji rad u društvu uručio je predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Slavko Štefan: vatrogasna spomenice za 20 godina rada u vatrogastvu Nikola Mikec, za 30 godina Nikola Fajić, za 40 godina Balent Zlatko i za 60 godina (posthumno) Ivan Marković. Podijeljene su i zahvalnice mještanima koji su se uključili u akciju sakupljanja starog željeza.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek pozdravio je sve prisutne te uputio pohvale i zahvalio se DVD Draškovec na sudjelovanju u akcijama na potresom pogođenom području u Općini Majur te sudjelovanju na osiguranju za vrijeme cijepljenja. Zahvalio se i svim vatrogascima s područja Grada Preloga  što su se odrekli dvije mjesečne naknade za nabavu respiratora koji su donirani Županijskoj bolnici Čakovec. Na kraju je upućena posebna zahvala od strane društva Gradu Prelogu, gradonačelniku i predsjedniku Mjesnog odbora Draškovec za uspješnu realizaciju nabave navalnog vozila. Također, posebna zahvala upućena je mještanima Draškovca i Hemuševca, mjesnim odborima, udrugama, župniku, vrtiću, Osnovnoj školi, kao i sponzorima i donatorima koji su uvijek spremni pomoći.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Draškovec jedno je od vodećih vatrogasnih društava na području Vatrogasne zajednice Grada Preloga. Ocjenjivanjem stručnog povjerenstva Vatrogasne zajednice Međimurske županije koje se obavlja svake godine, društvo je prošle godine osvojilo najviše bodova do sada u povijesti društva. Rezultat je to niza aktivnosti  sa područja preventive i intervencije, natjecanja, ulaganja u opremu, održavanje opreme i sredstava za gašenje, usavršavanja i školovanja, vršenja edukacije i promidžbe, taktičkih i pokaznih vježbi i sve većeg broja članova. Prošle godine nabavljeno je visoko opremljeno navalno vozilo DAF, uz spremnik vode koje je društvo dopremilo iz Nizozemske, a zamijenilo je dosadašnji 38 godina stari kombi TAM i samim time se povećala učinkovitost djelovanja operativne postrojbe. DVD Draškovec danas broji ukupno 91 člana iz mjesta Draškovec i Hemuševec. Društvo ima formiranu interventnu jedinicu od 16 članova koji imaju obavljeni liječnički pregled i koji su u svakom trenutku spremni intervenirati.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr