SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Grad Prelog pomaže u nabavci radnih bilježnica

Fotografije uz članak 1
11.09.2019

Sa željom da olakša ulazak u novu školsku godinu, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, donio je Odluku kojom će se svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja Preloga pomoći u nabavci radnih bilježnica za novu školsku godinu. Tako će se svim roditeljima osnovnoškolaca isplatiti po 200 kuna dok će se roditeljima srednjoškolaca isplatiti 300 kuna.

Grad Prelog, grad je prijatelj djece te ovom, a i nizom drugih mjera pokušava pomoći najmlađima i njihovim roditeljima. Osim što vodi računa o najmlađima sufinanciranjem boravka i prehrane u dječjim vrtićima, Grad Prelog, uz partnere Dječji vrtić Fijolica Prelog, Dječji vrtić Vesela loptica Prelog, Dječji vrtić Kockavica iz Svete Marije, Dječji vrtić Žibeki iz Pribislavca te Dječji vrtić Klinčec iz Donje Dubrave, od rujna 2018. godine provodi projekt „Za obitelj“, kojim je osigurana usluga produljenog boravka i smjenskog rada te novo zapošljavanje i usavršavanje odgojitelja te pomoćnog osoblja.

Grad Prelog vodi računa i o svojim osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima. Tako Grad osigurava pomoćnike u nastavi za potrebite učenike kako bi mogli pratiti nastavu sukladno svojima mogućnostima. Sufinancira i školski obrok učenicima osnovnih škola te produženi boravak djece nižih razrednih odjeljenja s organiziranim boravkom, prehranom i učenjem u prostorima škole nakon završetka nastave, i to u osnovnim školama Prelog i Draškovec. Grad Prelog financira i prijevoz učenika razredne nastave koji stanuju u udaljenijim dijelovima Preloga, od kuće do škole i natrag. Financira udžbenike učenicima srednjih škola koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Grada Preloga, radne bilježnice i školski pribor za učenike s teškoćama u razvoju te bilježnice i školski pribor za učenike iz jedno roditeljskih obitelji.

Što se ove Odluke tiče, svi će roditelji osnovnoškolaca iz Osnovnih škola Prelog i Draškovec trebati svoje podatke predati u školi, dok će roditelji srednjoškolaca s područja Grada Preloga, trebati potvrdu o polazniku škole te broj tekućeg računa donijeti u Upravu Grada Preloga, na adresi Glavna 35, Prelog. U prilogu ove obavijesti nalazi se obrazac Zahtjeva za srednjoškolce, a rok za podnošenje ovog zahtjeva je 30. rujna.

Obrazac Zahtjeva za sufinanciranje troškova nabave radnih bilježnica za učenike srednjih škola 

Odluka o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći radi nabave radnih bilježnica

 
 
Datoteke uz članak
Obrazac Zahtjeva za sufinanciranje troškova nabave radnih bilježnica za učenike srednjih škola.doc    Obrazac Zahtjeva za sufinanciranje troškova nabave radnih bilježnica za učenike srednjih škola 42.50 kB
Odluka o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći radi nabave radnih bilježnica.pdf    Odluka o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći radi nabave radnih bilježnica 80.58 kB

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava