SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Još malo do uzbudljive automobilističke utrke u Prelogu „Fletni i Stekli“ – priključila se i Toyota!

Fotografije uz članak 5
12.05.2023

Dok užurbano teku pripreme za 3. nagradu Grada Preloga u autoslalomu „Fletni i Stekli“, u Prelogu se danas hvalevrijednom akcijom sadnje mladih sadnica obilježila dobra suradnja organizatora i pokrovitelja manifestacije koja će u subotu, 13. svibnja, privući 71 natjecateljski tim iz cijele Europe. A u pozitivnu turističku priču ove se godine uključila i Toyota!

Globalna Toyotina inicijativa „Beyond Zero – Zamislite bolji svijet“ predstavlja Toyotinu odluku da doprinese stvaranju održivog svijeta – dalje od nulte emisije. Cilj inicijative „Beyond Zero“ je graditi svijet u kojem nema ograničenja u slobodi kretanja, nema prepreka i nitko nije isključen – a sve uz pomoć Toyotine napredne tehnologije elektrifikacije i inovativne mobilnosti, uz nezaboravno korisničko iskustvo i društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj Toyota djeluje. Toyota Hrvatska kontinuirano provodi globalnu inicijativu Beyond Zero, a jedan od zadataka je i ulaganje u društveno odgovorne projekte na području mobilnosti, sigurnosti i zaštite okoliša.

Ovoj inicijativi se priključio i ovlašteni Toyota partner – Futura Auto koji je u sklopu međunarodne autoslalom utrke 3. nagrada grada Preloga „FLETNI I STEKLI 2023.“ koja se održava ovu subotu 13.05. u Prelogu, zajedno s organizatorima utrke AKK DS RACING Prelog i TYC-Toyota Yaris Challenge te Gradom Prelogom i Turističkom zajednicom Grada Preloga osigurao i zasadio tri sadnice (za svaku godinu organizacije manifestacije po jednu) u Glavnoj ulici u Prelogu, a koje će uljepšavati centar grada te direktno utjecati na smanjenje CO2 u zraku.

Sadnice su zajedno zasadili ispred Grada Preloga gradonačelnik Ljubomir Kolarek, ispred Toyotinog partnera, Futura Auto, direktor Davor Petrišić, ispred organizatora natjecanja AKK DS RACING Prelog/TYC tajnik Aleksandar Egić te ispred Turističke zajednice Grada Preloga direktorica Petra Bobić. Ova akcija provodit će se tradicionalno svake godine te će se za svaku utrku FLETNI I STEKLI prigodno posaditi po jedna sadnica za ljepši, zeleniji i čišći Prelog.

Toyota inicijativa „Beyond Zero“ za Prelog i Međimurje kao zelenu destinaciju.

                                       

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr