SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga s partnerima proslavila Dan Europe 2020.

Fotografije uz članak 10
15.05.2020

Svake godine 9. svibnja obilježava se Dan Europe, jer je na taj dan 1950. Robert Schuman predstavio svoj prijedlog o formiranju Europske zajednice za ugljen i čelik. Ta tzv. „Schumanova deklaracija“ smatra se početkom formiranja današnje Europske unije. Toga su dana sve institucije Europske unije otvorene za posjetitelje, a mnoge aktivnosti i događanja koja slave Europu već su uobičajena stvar za stanovnike mnogih europskih gradova. U Hrvatskoj se obilježava tjedan dana (Europski tjedan).

Knjižnica i čitaonica grada Preloga obilježila je Dan Europe organizirajući cjelotjedne aktivnosti, koje su usko vezane uz Erasmus+ projekt, Priče o blagu stare kornjače (The Old Tortoise's Treasure Tales). Aktivnosti su bile namjenjene djeci predškolske i mlađe školske dobi. U aktivnosti obilježavanja Dana Europe i europskog tjedna, uključila su se djeca iz odgojno -obrazovne skupine Pčelice iz Dječjeg vrtića Fijolica Prelog, učenici četvrtih razreda Osnovne škole Prelog te područnog odjela Cirkovljan. I dok su četvrtaši i vrtićanci iz Preloga svoje zadatke rješavali isključivo online, učenici iz Cirkovljana, koji su započeli pohađati redovnu nastavu u školi, imali su prilike primiti promotivne pakete sa zanimljivim aktivnostima koje mogu odraditi s obitelji.

Voditeljica projekta OTTT, ravnateljica Knjižnice Maja Lesinger pripremila je za sve sudionike digitalne materijale koji su integrirani u interaktivnu sliku. Na slici se nalaze poveznice na pet zadataka vezanih za financijsku pismenost te opće informacije o Europi. Tako su djeca mogla rješavati kviz, igru vješala, igru pogađanja, labirint te aktivnost spajanja pojmova. Sve aktivnosti su tematski vezane za Europu, Europsku uniju i spomenuti Erasmus+ projekt.  Knjižnica ovim putem zahvaljuje svim sudionicima te razrednicama i odgojiteljicama koje su animirale svoje učenike i djecu na sudjelovanje.

Aktivnosti su i dalje dostupne na https://tinyurl.com/ycp948t9 pa svi zainteresirani mogu i dalje sami iskušati svoje znanje te se pritom i zabaviti. Na fotografijama su prikazani učenici 4.c razreda iz PO Cirkovljan OŠ Prelog i djeca iz odgojno-obrazovne skupine Pčelice DV Fijolica Prelog. Iz Knjižnice i čitaonice Grada Preloga zahvaljuju učiteljima i roditeljima na fotografijama.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava