SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Ljeto na Marini Prelog obilježili su sportovi na vodi

Fotografije uz članak 13
07.09.2023

Kroz vruće ljetne mjesece ponudu Sportsko-rekreacijske zone Marina Prelog nadopunjavali su i obogaćivali Dani otvorenih vrata sportova na vodi. U terminima 17. lipnja (u sklopu Dana dravske ribe), 9. i 23. srpnja, 6. i 20. kolovoza te 2. i 3. rujna (u sklopu Festivala balona na vrući zrak) posjetitelji su mogli besplatno isprobati veslanje u kajaku, kanuu, rafting čamcu ili pak na SUP-u (veslanje na dasci za surfanje). Organizatori, Turistička zajednica Grada Preloga i Udruga sportske rekreacije Croatian Outdoors iz Oporovca, iznimno su zadovoljni posjećenosti – tristotinjak posjetitelja Marine Prelog prošlo je edukaciju o sigurnosti na vodi te ispravnom korištenju plovila, a kasnije se okušalo i u veslanju plovilima na jezeru. Interes za slanje gostiju na Marinu Prelog za vrijeme održavanja Dana otvorenih vrata sportova na vodi pokazali su i smještajni objekti iz cijelog Međimurja, budući da gosti, posebice strani gosti, često pitaju o dodatnim aktivnostima koje mogu poduzeti za vrijeme boravka u Međimurju. Vijest o održavanju sportova na vodi smještajni su objekti dijelili na svojim stranicama i Facebook profilima što je uzrokovalo pravu malu navalu stranih posjetitelja iz Njemačke, Nizozemske, ali i ostalih krajeva Hrvatske na Marinu Prelog. Za vrijeme održavanja Dana otvorenih vrata sportova na vodi održala su se i četiri kola Lige sportova na vodi u kojoj su se zainteresirani mogli okušati u dvije discipline – SUP (jedna osoba) i kajak (dvosjed). Natjecalo se u postizanju najboljeg vremena na udaljenost od 200 m, a najboljima su u nedjelju, 3. rujna, odnosno posljednjeg dana održavanja Dana otvorenih vrata sportova na vodi, podijeljeni vrijedni poklon paketi TZG Preloga te medalje. No, i za ostale je sudionike Lige sportova na vodi Turistička zajednica Grada Preloga osigurala medalje za sudjelovanje. Zanimljivo prijateljsko natjecanje primamilo je dobar broj posjetitelja koji su pokazali svoju kondiciju i sportsko-natjecateljski duh na najbolji mogući način. Organizatori vjeruju da će Liga sportova na vodi u sljedećim godinama prerasti u jedinstveno natjecanje koje će dodatno nadopuniti turističku ponudu Preloga, ali i privući brojne sportaše i amatere u Međimurje. Donosimo poredak po disciplinama

SUP

 1. Leon Strnad
 2. Niki Plevnjak
 3. Lino Plevnjak
 4. Roko Novak
 5. Rafael Bednjač
 6. Vedran Novaković
 7. Sara Puklavec

KAJAK DVOSJED

 1. Jelena i Igor Čavlek
 2. Elena i Siniša Bednjač
 3. Ines Krušelj i Tin Gavran
 4. Laura Zorković i David Krznar
 5. Sara i Siniša Puklavec
 6. Željka i Jura Mlinarić

Sudionici koji još nisu preuzeli svoje poklon pakete i medalje mogu to učiniti u uredu TZG Preloga uz prethodnu najavu na tz@prelog.hr ili pak na telefon 099 711 6995.

Dani otvorenih vrata sportova na vodi uključeni su u projekt „Razvoj i unapređenje turističkog proizvoda – Sportovi na vodi Grada Preloga“ koji je u velikom dijelu sufinanciran iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice. Cilj projekta je razviti i unaprijediti turistički proizvod „Sportovi na vodi Grada Preloga“, uključiti turistički proizvod u ponudu smještajnih objekata destinacije i turističkih agencija u obliku izleta ili turističkih aranžmana, povezati pružatelje aktivnosti i destinacijske menadžment organizacije te doprinijeti gospodarskom boljitku destinacije. Projekt se fokusira i na održivost destinacije, budući da je zahvat navedenih aktivnosti u okoliš minimalan. Uz Dane otvorenih vrata sportova na vodi i edukaciju skipera za vođenje aktivnosti, u projekt je uključen i 2. „Dragon boat“ kup Grada Preloga – zanimljiva ekipna utrka u veslanju zmajskim čamcima koja će se održati u jesenskim mjesecima, zatim radionica za pružatelje smještaja s područja Međimurske županije o uvođenju turističkog proizvoda u svoju ponudu te izrada marketinških materijala poput kataloga sportova na vodi, promotivnog videa te fotografija koje će se dijeliti pružateljima smještaja s ciljem obogaćivanja ponude i motiviranja gostiju na produžetak boravka u Međimurju.

Izvor: Turistička zajednica Grada Preloga

                                                        

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr