SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Blagdani u Prelogu - Donosimo vam ideje za savršeni blagdanski provod u Prelogu

Fotografije uz članak 3
Završeno 24.12.2022 - 07.01.2023

Grad Prelog za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane nudi pregršt događanja. Oni željni provoda, ali i oni željni mirnih blagdana u krugu obitelji i prijatelja doći će na svoje. Raznovrsna ponuda, koju vam donosimo u nastavku, zadovoljit će svačiji ukus i oduševiti sve uzraste.

24. i 25. prosinca – Žive jaslice kod crkve sv. Jakoba u Prelogu

Žive jaslice u Prelogu uprizorit će i ove godine mladi Župe sv. Jakoba iz Preloga, koje je ovom prilikom pripremao župni vikar Dominik Cestar. Žive jaslice uprizorit će se pola sata prije misa polnoćki u 20 i 24 sata te nakon Božićnog blagoslova djece, koji započinje u 14,30 sati.

26. prosinca – Koncert zborova u crkvi sv. Jakoba u Prelogu

U prekrasnom ambijentu župne crkve u Prelogu, zborovi s područja Grada Preloga predstavit će se onime što najbolje znaju - pjesmom. Biti će tu župni, svjetovni i školski zborovi iz Preloga, Cirkovljana, Draškovca i Svetog Jurja u Trnju. Svatko će svojim glazbenim prilogom uljepšati završetak božićnih dana i posljednje sate 2022. godine. Koncert zborova održat će se u crkvi sv. Jakoba u Prelogu na blagdan sv. Stjepana, u ponedjeljak 26. prosinca, s početkom u 17 sati.

26. prosinca – Štefanje uz Mustač bend u Caffe baru Forum

Popularni Mustač bend stvorio je pravu malu tradiciju svojim nastupima za Štefanje u Caffe baru Forum. Ove godine već 25. put nastupaju za Štefanje u Forumu. Posjetitelji neka donesu dobru volju i raspoloženje, a provod počinje u 21 sat.

31. prosincaDoček Nove godine uz Zodiac band na Trgu slobode u Prelogu

Već tradicionalno građani Grada Preloga i njihovi gosti u novu će godinu ući zajedničkim dočekom na Trgu slobode ispred Doma kulture u Prelogu. Za dobru feštu pobrinut će se Zodiac Band, a uz šampanjac i čestitke gradonačelnika Ljubomira Kolareka, čeka nas i tradicionalni vatromet te kuhano vino za zagrijavanje. Odličan provod počinje u 22 sata. Ne propustite neponovljivi doček u Prelogu!

31. prosinca – Doček Nove godine uz Mustač bend u Gradskoj kavani Lovac u Prelog

Ukoliko ste željni intimnije atmosfere za doček Nove godine, preporučamo vam rezervaciju novogodišnjeg provoda u Gradskoj kavani Lovac. Odličan program s početkom u 19 sati, a koji uključuje ukusnu večeru u tri slijeda, ponoćno jelo i novogodišnji pjenušac, začinit će Mustač bend. Rezervacije možete učiniti na broj telefona 040 646 370, a cijena po osobi je 249,00 kn (33,04 €).

31. prosinca – Doček Nove godine uz Duo Vremeplov u Restoranu Prepelica u Otoku

Restoran Prepelica u Otoku poznat je održavanju nezaboravnih zabava, prelijepih vjenčanja i ostalih proslava, ali i po ukusnoj ponudi jela. Za doček Nove godine pripremaju vam pravu gurmansku i glazbenu poslasticu. Uz hladno-topli švedski stol i domaće piće, goste će zagrijati i raspoložiti Duo Vremeplov. Rezervacije su moguće na broj telefona 040 645 630 ili pak na 098 393 001, a cijena po osobi iznosi 400,00 kn (53,09 €).

31. prosinca – Gurmanski doživljaj u Hotelu Panorama u Prelogu

Onima koji su željni mira i odmora od blagdanske vreve, preporučamo da svrate do Hotela Panorama u Prelogu. Kuhano vino ili pak kuhani džin i savršena pozicija na fotelji uz kamin opustit će i razvedriti i samog Grincha. Ove vam godine ekipa Hotela Panorama za Silvestrovo sprema gurmanski meni u kojem su koristili domaće međimurske proizvode. Pravu rapsodiju na tanjuru predstavljaju četiri slijeda te prigodna čaša pjenušca. Restoran hotela na novogodišnju noć otvoren je do 1 sat, a kuhinja radi do 22 sata. Rezervacije možete učiniti na broj telefona 098463527, a cijena menija po osobi je 200,00 kn (26,54 €). Ponuda Hotela Panorama pravi je izbor za one željne mirnog ulaska u 2023. godinu.

6. siječnja –Tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga u Domu kulture

U petak, 6. siječnja 2023. godine, Puhački orkestar Grada Preloga za posjetitelje priprema pravu glazbenu poslasticu s repertoarom poznatih domaćih i svjetskih hitova. S početkom u 17 sati, u Domu kulture Grada Preloga, posjetitelje će oduševiti i njihovi gosti – Ženski vokalni sastav Pučpuljike. Pozvani ste svi na ovaj glazbeni kolačić.

6. siječnja – Mile Kekin Trio u Caffe baru Forum

Po prvi puta na ovim prostorima dolazi nam Mile Kekin Trio! Mile Kekin Trio je poluakustični sastav koji izvodi pjesme iz svih razdoblja Miletovog tridesetogodišnjeg autorskog rada. Imat ćete priliku čuti pjesme Hladnog piva, kao i one sa samostalnih albuma, ali i neke kompozicije koje će se tek naći na nadolazećem albumu. Ulaznice kreću u prodaju od 10.12. i moguće ih kupiti isključivo na šanku Caffe Bara Forum. Informacije o rezervaciji stolova možete dobiti na broj 098762486.

7. siječnja – Malonogometni humanitarni turnir „Priločke skakaonice“

Četvrto po redu izdanje „Priločkih skakaonica“, malonogometnog humanitarnog turnira, na rasporedu je u subotu, 7. siječnja, u organizaciji Grada Preloga i Zajednice sportskih udruga Grada Preloga. Na turniru će se ogledati ekipe kafića i ugostiteljskih objekata s područja Grada Preloga. Pravo nastupa imaju svi stanovnici Preloga, bili oni registrirani ili neregistrirani igrači te oni igrači koji su registrirani u klubovima Grada Preloga. Svaka od ekipa plaćanjem kotizacije uključit će se u humanitarnu akciju, a svaki posjetitelj moći će dati svoj dobrovoljni prilog. Prijave i informacije na mail info@prelog.hr ili broj telefona 0995284761.

Izvor: Turistička zajednica Grada Preloga

                                                                                                                                                                                

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr