SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Nadolazeći vikend donosi čak dva dana za sportove na vodi

Fotografije uz članak 1
Završeno 02.09.2023 - 03.09.2023

Nadolazeći vikend u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina Prelog održavat će se Festival balona na vrući zrak. Kako vremenska prognoza pokazuje lijepo vrijeme, organizatori Dana otvorenih vrata sportova na vodi pripremaju za brojne posjetitelje Marine čak dva dana zabave na vodi. U subotu 2. rujna te u nedjelju 3. rujna zainteresirani će posjetitelji od 14 do 18 sati moći besplatno isprobati veslanje u kajaku, kanuu, rafting čamcu te na SUP-u. Stoga pripremite kupaće, ručnike i dobro raspoloženje! U organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga i Udruge sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca, a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, posjetitelji mogu isprobati brojne aktivnosti na jezeru, a sve uz budno oko educiranih skipera koji će se pobrinuti za sigurnost svih korisnika plovila. Organizatori vam nude i mogućnost sudjelovanja u posljednjoj ovosezonskoj Ligi sportova na vodi – testirajte u subotu, 3. rujna, svoju kondiciju na jednom od plovila, potrudite se ostvariti najbolje vrijeme u veslanju kajakom (dvosjed) ili pak na SUP-u i možete osvojiti vrijedan poklon paket Turističke zajednice Grada Preloga. Dodjela nagrada bit će u nedjelju, 3. rujna.

Dani otvorenih vrata sportova na vodi odvijali su se u nekoliko termina tijekom ljetnih mjeseci, a nadolazeći vikend posljednji će se put održavati ove ljetne sezone. Stoga ne propustite priliku za pravi doživljaj – promatrati balone na vrući zrak iz kajaka na jezeru. Dovoljno je ponijeti opremu za kupanje, a za sigurnosne prsluke i plovila pobrinut će se udruga „Croatian Outdoors“.

Dani otvorenih vrata sportova na vodi uključeni su u projekt „Razvoj i unapređenje turističkog proizvoda – Sportovi na vodi Grada Preloga“ koji je u velikom dijelu sufinanciran iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice. Cilj projekta je razviti i unaprijediti turistički proizvod „Sportovi na vodi Grada Preloga“, uključiti turistički proizvod u ponudu smještajnih objekata destinacije i turističkih agencija u obliku izleta ili turističkih aranžmana, povezati pružatelje aktivnosti i destinacijske menadžment organizacije te doprinijeti gospodarskom boljitku destinacije. Projekt se fokusira i na održivost destinacije, budući da je zahvat navedenih aktivnosti u okoliš minimalan.

Uz Dane otvorenih vrata sportova na vodi i edukaciju skipera za vođenje aktivnosti, u projekt je uključen i 2. „Dragon boat“ kup Grada Preloga – zanimljiva ekipna utrka u veslanju zmajskim čamcima koja će se održati u jesenskim mjesecima, zatim radionica za pružatelje smještaja s područja Međimurske županije o uvođenju turističkog proizvoda u svoju ponudu te izrada marketinških materijala poput kataloga sportova na vodi, promotivnog videa te fotografija koje će se dijeliti pružateljima smještaja s ciljem obogaćivanja ponude i motiviranja gostiju na produžetak boravka u Međimurju.

 

                                          

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr