SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Odlukom Stožera Republike Hrvatske bez propusnica unutar županije

Fotografije uz članak 1
20.04.2020

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od ponedjeljka, 20. travnja, se za područje Međimurske županije ukidaju e-propusnice. Kao što piše u Odluci, ukida se nužna mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Međimurske županije. To znači da se stanovnici Međimurske županije mogu slobodno kretati na području cijele županije bez propusnica. E-propusnice je i dalje potrebna za odlazak na područje druge županije.

Uz ukidanje e-propusnica unutar županija, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske produžio je neke mjere:

  • Produžuju se mjere zabrane okupljanja i rada objekata poput kafića i neprehrambenih trgovina te niza djelatnosti (produženo do 4. svibnja)
  • Produžuje se odluka o načinu održavanja pogreba. Pogrebi se i dalje održavaju isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice uz poštivanje mjera opreza, nema glazbe, cvijeća i svijeća, a osmrtnice ne smiju sadržavati podatke o vremenu i mjestu održavanja pogreba (produženo do 4. svibnja)
  • Produžuje se odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva. Vjenčanja se i dalje odvijaju u krugu najuže obitelji te službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice uz poštovanje mjera opreza, nijedan od sudionika ne smije imati povišenu temperaturu ni simptome akutne respiratorne infekcije, a svadbene svečanosti su zabranjene (produžuje se do 4. svibnja).
  • Produžuje se mjera o zatvaranju dječjih i sportskih igrališta (produženo do 4. svibnja)
  • Produžuje se zabrana pristajanja brodovima u međunarodnoj plovidbi na kojima postoje mjere karantene ili samoizolacije (produženo do 18. svibnja)
  • Produžuje se odluka o graničnim prijelazima za tranzitni promet teretnih vozila uz ukidanje organiziranih konvoja (produženo do 18. svibnja)

Stožer civilne zaštite Grada Preloga nadležan je za izdavanje propusnica, ukoliko napuštate mjesto prebivališta i stalnog boravka "iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština". Ukoliko imate takvih potreba, a nemate pristup sustavu e-građani, iz Grada Preloga mole da pošaljete kratki zahtjev sa osnovnim podacima (razlog odlaska, mjesto odlaska, vremensko razdoblje za koje se traži propusnica, kontakt podaci – OBAVEZNO: ime, prezime, adresa, OIB) na mail adresu info@prelog.hr . Nakon provjere zahtjeva i svih navoda, propusnica će se izdati i poslati elektronskim putem.Ukoliko nemate mail adresu i ne možete poslati zahtjev elektroničkim putem, propusnice možete zatražiti u Upravi Grada Preloga, od ponedjeljka do petka, od 9 do 13 sati.

Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Međimurske županije

Datoteke uz članak
Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Međimurske županije.pdf    Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Međimurske županije 63.74 kB

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava