SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Održana treća sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga

30.09.2021

Treća sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga, održana je u četvrtak 30. rujna, u prostoru Poduzetničkog centra Prelog. Sjednica je započela aktualnim satom, na kojem su pitanja gradonačelniku Ljubomiru Kolareku postavljali vijećnici Gradskog vijeća Grada Preloga.

Josip Hižman postavio je pitanje o dinamici radova na obnovi, asfaltiranju cesta na području gradnje Aglomeracije Dubrava te pitanje o prijevozu osnovnoškolske djece iz Preloga prema okolnim naseljima. Zdravko Kvakan postavio je pitanje o radu, odnosno praćenju rada od strane Grada Preloga, novoosnovane udruge “Zeleni Prelog” te pitanje o rekonstrukciji mosta na ulazu u Čehovec, čime bi se poboljšala sigurnost prometa kroz mjesto Čehovec. Ana Vojsk Kemec postavila je pitanje o radu ginekološke ambulante u Prelogu te o mogućoj kvalitetnijoj prometnoj signalizaciji kroz mjesto Otok. Ivana Martinec Novak postavila je pitanje o problemu niske kvalitete postavljene prometne horizontalne signalizacije na prometnicama na području Preloga te je spomenula problem kvalitete i sigurnosti dječjih igrališta na području Preloga, kao i potrebu za obnovom većine dječjih igrališta. Postavila je i pitanje o mogućoj izgradnji dvorane, odnosno sportskog centra uz terene Teniskog kluba Prelog. Josip Novak postavio je pitanje o trenutnoj fazi projekta Aqua Adventures te o izgradnji komunalne infrastrukture, koja ne prati dinamiku prodaje parcela za stambenu gradnju. Margit Mirić postavila je pitanje o fazi mogućih preuzimanja osnivačkih prava nad školama na području Preloga te pitanje u kojoj su fazi radovi na izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu.  Anica Antolek Hrgar postavila je pitanje o uređenju pješačko – biciklističkih staza uz novoizgrađeni Trgovački centar Plodine te je postavila pitanje o mogućoj izgradnji atletske staze uz sportske terene Osnovne škole Prelog. Mario Horvat postavio je pitanje o kvaliteti vode koja se ispušta u drenažni kanal HE Dubrava kod Ulice Zrinskih u Prelogu. Također je postavio pitanje o mogućem postavljanju kvalitetnije signalizacije za neke institucije na području Preloga, poput groblja u Prelogu ili igrališta NK Naprijed u Cirkovljanu. Snježana Ladić postavila je pitanje o državnoj cesti između Draškovca i Donjeg Mihaljevca, odnosno o mogućnosti postavljanja uspornika ili izgradnje pješačko – biciklističke staze na navedenoj cesti. Također je postavila i pitanje o razlozima povećanja cijene odvoza komunalnog otpada, a na to je pitanje odgovorio direktor GKP Pre-kom d.o.o. Siniša Radiković. Mario Vrbanec također je postavio pitanje o rekonstrukciji mosta na ulazu u Čehovec te pitanje o mogućnosti postavljanja optičke mreže u svim naseljima Preloga koja još nisu pokrivena optičkom mrežom. Na sva je pitanja odgovorio gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Dogodila se i promjena u sastavu Gradskog vijeća te je izabranog vijećnika Nikolu Oto zamijenila Anica Naranđa. Gradsko vijeće prihvatilo je Izvješće o radu gradonačelnika za prošlo šestomjesečno razdoblje, donijelo odluke o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Proračuna Grada Preloga za razdoblje od 01.01.- 30.06.2021. godine, o osnivanju Pučkog otvorenog učilišta Prelog, o izradi Urbanističkog plana uređenja Rekreacijsko–turističke zone „Trate“ Prelog te o pokretanju postupka izbora članova Savjeta mladih Grada Preloga. Imenovani su članovi gradskih nadzornih odbora gradskih tvrtki, Marina Prelog d.o.o., GKP Pre-kom d.o.o., Gospodarske zone Prelog d.o.o. te Razvojna agencija d.o.o. te je imenovana članica Nadzornog odbora Međimurskih voda d.o.o.

Tonski zapis sjednice možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=n4a6XxqOCG4

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr