SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Skupština Biciklističkog kluba Prelog

Fotografije uz članak 5
26.01.2020

Proteklog je vikenda održana redovna godišnja skupština Biciklističkog kluba Prelog. Skupština je održana u Hotelu Panorama u Prelogu, a sudjelovalo je 35 članova kluba. Nakon uvodne riječi predsjednika kluba Roberta Mikeca i usvojenog dnevnog reda, o brojnim aktivnostima kluba koji upotpunjuje sportsku scenu Preloga, govorio je aktivni član Franjo Mikec. Najmasovniji događaj u organizaciji BK Prelog je Polarna liga Prelog koja se trči 10 kola. Početkom veljače završilo je osmo izdanje Polarne lige. Nastavlja se pozitivan rast broja natjecatelja, kojih je na nekoliko kola bilo preko stotinu. Točnije, oboren je rekord od 114 natjecatelja na jednom kolu. Zavidna je bila i brojka od 154 natjecatelja koji su stekli pravo na dobivanje majice, tj. otrčali pet ili više kola. Krajem travnja, u sklopu akcije Zelena čistka, članovi kluba očistili su smeće (kojeg je bilo u ogromnim količinama) na širem području Berek staze uz rijeku Dravu. Također su u dva navrata prije Duatlona uredili i očistili stazu od okolnog raslinja te pokosili travu.

Od jedne male ideje dogodio se jedan prelijepi i nadasve uspješan događaj, 1. kros Berek Duatlon. Cijela utrka odvijala se uz derivacioni kanal i po Berek stazi. Nastupilo je 57 natjecatelja, a jedan od natjecatelja bio je i Marko Pecotić, član „4 Tenora“. Prema reakcijama i pohvalama natjecatelja utrka je odrađena odlično. Krajem kolovoza, već osmu godinu za redom, bili su organizatori Dječjeg biciklističkog kampa. Kamp je trajao tri dana, a održavao se na vanjskim sportskim terenima Hotela Panorama, na poligonima koje su postavili članovi kluba. I tu se obaraju rekordi, jer je u tri dana u kampu sudjelovalo osamdesetak djece. Jedan dan grupa od dvadesetak starije djece posjetila je Berek stazu te je doživjela sve čari vožnje „off roadom“. Po treći puta je organizirana utrka 10 krugova Bereka. Nastupilo je trinaest natjecatelja, a jedan je natjecatelj vozio elektro bicikl. Članovi su aktivno podržali akciju Open Streets Day,  Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te djeci iz Dječjeg vrtića Vesela loptica, Dječjeg vrtića Fijolica i OŠ Prelog izradili biciklistički poligon za vježbu i usavršavanje biciklističkih vještina. Spomenuti su i izleti u kojima su sudjelovali brojni članovi, ali i prijatelji kluba iz drugih udruga (Zavižan, Kupa, Sljeme, Ludbreški Bregi, BIMEP).

Nakon podrobnog izvještaja o aktivnostima kluba, slijedilo je iznošenje  financijskog izvještaja za 2019. te donošenje financijskog plana za 2020. godinu. U sklopu donošenja plana rada za 2020. godinu  predsjednik udruge Robert Mikec dao je na znanje da se sa svima aktivnostima nastavlja te dodao mogućnost organiziranja i Utrke Grada Preloga. Skupštini su prisustvovali brojni predstavnici prijateljskih udruga, Planinarskog društva Prelog, Biciklističkog klub Prelog, Udruge Laganini, Trkačkog kluba Kotoripski begači. Sve je pozdravio i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, zaželjevši puno uspjeha u radu. Iz Biciklističkog kluba Prelog poručuju: „Ovim putem se zahvaljujemo sponzorima, Gradu Prelogu i Međimurskoj županiji, u podržavanju svih naših projekata. Isto tako pozivamo sve zaljubljenike u biciklizam, trčanje, sport i zdrav način života da se priključe radu naše udruge“. 

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava