SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

ŠRD Glavatica održalo skupštinu

Fotografije uz članak 13
02.02.2019

Jedno od najstarijih društava na području Preloga, Športsko ribolovno društvo Glavatica, održalo je, u subotu 2. veljače, svoju redovnu skupštinu. Skupština je bila izborna, a povjerenje za novi mandat na čelu društva dobio je dosadašnji predsjednik Franjo Bermanec. U Izvještaju o radu te Izvještaju Natjecateljske komisije pobrojane su sve aktivnosti i svi rezultati članova i natjecatelja Športsko ribolovnog društva Glavatica u prošloj godini.

Kako je istaknuto, svi zacrtani planovi su ostvareni: održano je deset radnih akcija prema planu Upravnog odbora, ribički dom i okoliš Perutnice je održavan kao inatjecateljska staza, nastavljeno je druženje sa pobratimljenin društvom Mura – Paloma iz Slatkog Vrha iz Slovenije, održana je „Mala škola ribolova“, organizirana su brojna natjecanja, ligaška i društvena, zatim Ribolovni kup gospodarstvenika, poribljena je Perutnica prema planu poribljavanja Saveza. Nakon održanih dvanaest kola u Prvoj hrvatskoj ligi seniorska ekipa ŠRD „Glavatica“ Pfeifer TTI Prelog zauzela je drugo mjesto. Najbolji pojedinačni plasman ostvario je Alan Perko drugo, Sandi Matijašević treće mjesto, Željko Raženj 11. mjesto, Ivan Turković 22. mjesto te Matija Lončar 55. mjesto. Na Kupu Međimurja seniorska ekipa zauzela je 1. mjesto a na Kupu 3. Zone osvojila 5. mjesto. U Prvoj međimurskoj ligi ekipa ŠRD „Glavatica“ zauzela je 2. mjesto, a za tu ekipu nastupali su Dragutin Vadlja, Goran Čonkaš, Mladen Rojko, Mladen Kovač, Benjamin Bermanec, Josip Mikloška, Ivan Deban. U kategoriji kadetkinja na županijskom kupu osvojeno je 1. mjesto čime je ostvareno pravo nastupa na finalu kupa HŠRS-a. Kup se održao u Budakovacu, a kadetkinje u sastavu Katarina Rojko, Sara Pokrivač i Lea Potarić osvojile su sedmo mjesto od 13 ekipa. Kadeti su na Županijskom kupu osvojili 4. mjesto, juniori prvo mjesto, a na prvenstvu 3. Zone 4. mjesto U Županijskoj Ligi mladeži nakon četiri kola najuspješniji pojedinac bio je Jan Varga s osvojeni prvim mjestom, Gabrijel Varga osvojio je 5. mjesto, Katarina Rojko 8. mjesto, Sara Pokrivač 12.mjesto, Lea Potarić 14. mjesto u kategoriji kadeta i kadetkinja, a Benjamin Bermanec 14 mjesto u kategoriji juniora. Na Apsolutnom prvenstvu Međimurja kadeta i kadetkinja (2. kola) Jan Varga osvojio je prvo mjesto a Katarina Rojko 4. mjesto. U Hrvatskoj Ligi mladeži, u kategoriji U-15 Jan Varga osvojio je 3. mjesto, Katarina Rojko 6. mjesto, u kategoriji U-20 Matija Orehov 17. mjesto, Benjamin Bermanec 23. mjesto dok je u kategoriji U-25 Alan Perko osvojio drugo mjesto. U 2019. godini će Jan Varga i Alan Perko na temelju ostvarenih rezultata nastupiti na Svjetskom prvenstvu mladeži koje će se održati u Španjolskoj. Na Europskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak sudjelovala se dva predstavnika Glavatice, Željko Raženj i Sandi Matijašević, dok je na Svjetskom prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak U-25 Alan Perko osvojio 4. mjesto. Alan Perko i Željko Raženj bili su dio reprezentacije i na Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak za seniore u Portugalu. U Hrvatskoj ligi veterana Glavatica je imala dva predstavnika, Zorana Pfeifera te Mladena Kovača, dok je u Ligi veterana Međimurske županije nastupilo dvoje natjecatelja, Josipa Miklošku i Ivana Debana.

Skupštini su nazočili gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga. Ova je 2019. godina važna i za Prelog i za Glavaticu. Naime, i Grad Prelog i Športsko ribolovno društvo Glavatica biti će aktivno uključeni u organizaciju 25. Svjetskog klupskog ribolovnog prvenstva. Veliki je to sportski događaj, koji će svoje središte imati upravo u Prelogu, Europskom gradu sporta 2019.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava