SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Dravsko blago, platforma turističkih doživljaja, od danas dostupna i online

Fotografije uz članak 1
15.12.2023

„Dravsko blago“ naziv je Sporazuma o projektnom udruživanju između Turističke zajednice Grada Preloga, Općine Sveta Marija, Općine Donji Vidovec i Općine Donja Dubrava na temelju kojeg četiri Potpisnice provode aktivnosti usmjerene razvijanju turističkog proizvoda i promociji jedinstvene turističke destinacije. No, Dravsko blago od 15. je prosinca naziv inovativne internetske stranice www.dravskoblago.hr koja će korisnicima nuditi turističke doživljaje, iskustva i informacije o jedinstvenoj turističkoj destinaciji iz prve ruke. Hrvatska turistička zajednica, preko Fonda za udružene turističke zajednice, sufinancirala je projekt „Dravsko blago – Internetska stranica kao platforma turističkih doživljaja, iskustava i informacija Faza I.“ s gotovo 80% udjela. Sadržaj koji će se kreirati na stranici, stvarat će se u fazama, kako će projektna suradnja napredovati i širiti se. Stoga stranica nije statična, odnosno sadržajno će se nadopunjavati zanimljivostima, novim informacijama, fotografijama i videima. Ona će korisniku otkivati turistička blaga područja vezanog uz Dravu, odnosno turistička blaga jedinstvene turističke destinacije. Stranica je inovativna jer na jednome mjestu ujedinjava i prikazuje nove i već postojeće turističke proizvode destinacije uz Dravu, poput brojnih biciklističkih ruta koje prolaze kroz destinaciju (npr. međunarodne Amazon of Europe, Mura Drava Bike i Happy Bike) ili zaštićeni krajolik Regionalnog parka Mura-Drava koji se proteže i kroz područje destinacije ili pak nematerijalnu kulturnu baštinu poput međimurske popevke iz Donje Dubrave, svetomarske čipke iz Svete Marije čiji način izrade spada pod nematerijalno kulturno dobro Hrvatske ili pak zlatarenja u Donjem Vidovcu.

Područje Dravskog blaga očaravajući je kutak sjeverne Hrvatske gdje pejzaži, povijest, kultura i vedri duh triju općina i jednog gradića stvaraju slikoviti mozaik ravnica, livada, šumaraka, meandara i potočića koji se isprepliću u bogatstvu prirodnih ljepota.

Ovdje svako selo ima svoju priču, svako raskršće krasi „pil“, poklonac koji čuva putnike i usmjerava ih na pravi put. Svako godišnje doba donosi svoju čaroliju – cvjetne livade u proljeće, ljetne radosti na jezeru i starom toku rijeke Drave, zlatna polja pšenice, kukuruza i suncokreta, žarkim bojama obojenu jesen i mirnu zimsku idilu. Dravsko blago prirodni je raj, gdje se svaka avantura pretvara u jedinstveno iskustvo u harmoniji s prirodom. Otkrijte Dravsko blago s nama!

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr