SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301
Tagovi: Frooom 

Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!

Fotografije uz članak 1
Završeno 27.08.2018 - 31.08.2018

Bacači sjenki i njihovi partneri (u Zagrebu, Pakracu, Rijeci, Koprivnici, Prelogu, Sinju, Karlovcu, Osijeku, Dugoj Resi, Komiži i Splitu) uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra, Agencije za elektroničke medije, lokalnih samouprava (Zagreba, Rijeke, Preloga, Splita i Duge Rese) te ostalih Frooomom inspiriranih donatora, sponzora te zaklada i ove 2018. godine organiziraju edukativnu interdisciplinarnu školu o filmu FROOOM! u namjeri da ostvare vrhunsko obrazovanje i opismenjavanje djece i mladih te osiguraju visokokvalitetni kulturni, filmski i zabavni program! FROOOM! je namijenjen djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina (u početnoj radionici, a u višim razinama opismenjavanja do 16 godina).

FROOOM! nastavlja edukacijsku i umjetničku praksu po kojoj je naše djelovanje prepoznatljivo široj javnosti: od rada u lokalnoj zajednici, preko novomedijske i sudioničke izvedbene umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na obrazovanje, zabavu i izazove suvremenog društva. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma.

FROOOM! u trajanju od 35 školskih sati je zamišljen kao boravak od 9 do 15 (13)h i provodi se u radu s grupom do 16 sudionika. Uvidom u složeni proces nastajanja filmske umjetnosti, pružamo polaznicima osnove promišljanja filmske i vizualne kulture, pripremajući ih za primjenu dobivenih znanja s naglašenim autorskim principom te razvijajući tehničke, narativne i izvedbene kompetencije koje lako mogu primjeniti u ostalim životnim ili školskim aktivnostima.

U Prelogu će se radionice održati od 27. do 31. kolovoza – 2018.:

PRELOG – Gradska knjižnica Prelog, Glavna ulica 33 , 40323 Prelog

Program škole/radionica zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan i zabavan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano i uspješno povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca korak po korak ulaze u čaroban svijet filma i razvijaju dublje razumijevanje i povezanost filmskih tehnika i sadržaja.

Polaznicima je uvijek osiguran zdrav topli obrok (izbor između najmanje 3 menija) i napitci, kao i nužna sredstva za rad i bogat cjelodnevni boravak tijekom kojeg uče gledati, razumijeti i voljeti film. Svi polaznici također su dodatno osigurani od posljedica eventialne nezgode za vrijeme trajanja radionice.

Inicijalni koncept i projektno vodstvo: Boris Bakal (voditelj Bacača sjenki, redatelj, glumac i interdisciplinarni pedagog)

Koordinacija i organizacija projekta: Boris Bakal

Administracija projekta: Nela Katić Novačić (voditeljica ureda Bacača Sjenki)

A za sve se brinu i : Nada Kovačević, Lidija Kraljić, Jakov Čuveljak, Sanja Milardović i Irena Bočkay (glumci i dramski pedagozi), Igor Longo i Stipe Bagarić, Ivana Bandić, Pavle Perković (psiholozi projekta), Anita Čeko  (dramaturginje i scenaristice), Lea Mileta, Magdalena Ptiček i Tihana Mandušić (montažerke, snimateljice i filmske pedagoginje), Dalija Dozet, Ines Pletikos (filmske redateljice), Bojana Burnać ( redateljica, snimateljica i roniteljica na dah), Dea Jagić (akademska slikarica i animatorica) Veno Mušinović (snimatelj, montažer, redatelj, glumac i scenarist), Ivan Lušičić Liik (VJ, multimedijalni umjetnik), Tomislav Tukša (logoped i medisjki suradnik), Karlo Vorih (redatelj i filmski autor), Dražen Žerjav (snimatelj, montažer i medijski suradnik), Ines Kesić (VJ, video umjetnica), Ivan Marušić Klif (multimedijalni umjetnik), Nora Krstulović (intermedijalna i medijska umjetnica i kazališna redateljica), Martin Semenčić (montažer slike i zvuka te filmski autor) te mnogi drugi.

Kontakti i dodatne informacije:

e-mail: frooom.filmskaradionica@gmail.com

Željka Novosel (koordinatorica projekta & PR projekta) – 099 / 344 45 15 (samo press)
Boris Bakal (osnivač i voditelj Frooom-a): 098 165 81 86

URED BACAČA SJENKI: 01/464 02 62 (Nela, Boris, Zvone)

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr