SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Finale nogometnog kupa

Fotografije uz članak 1
27.05.2009

27. svibnja

U Čakovcu je u srijedu poslijepodne, na stadionu Sportsko rekreacionog centra Mladost, odigrano finale nogometnog kupa Međimurskog nogometnog saveza.

Finale je igrano u obje konkurencije, juniorskoj i seniorskoj. U konkurenciji juniora sastali su se NK Mladost iz Preloga i NK Međimurje iz Čakovca, a u konkurenciji seniora NK Mladost iz Preloga i NK Čakovec. Veliki je uspjeh za Nogometni klub Mladost iz Preloga, člana Treće HNL - e Istok, što su se obje ekipe našle u finalu županijskog nogometnog kupa.

U juniorskoj konkurenciji juniori Mladosti, trenera Krunoslava Bauera, pružili su dobar otpor juniorima Međimurja, koji se natječu u 1. HNL za juniore. Iskusniji juniori Međimurja slavili su rezultatom 4 : 1, a strijelci za Međimurje bili su Heđa, Horvat, Treska i Lukman dok je jedini pogodak za Mladost postigao Vutek. Veliki je to uspjeh ove generacije juniora Mladosti, a ovo je druga godine kako Mladost u juniorskoj konkurenciji igra finale kupa Međimurskog nogometnog saveza.

U konkurenciji seniora NK Mladost nastavila je tradiciju finalista kupa s područja Grada Preloga. Prije dvije godine ovo natjecanje osvojila je ekipa Čukovca 77, a prošle godine Čukovčani su zaustavljeni tek u finalu. Mladost je u utakmicu ušla kao favorit te povela preko svog ponajboljeg igrača Stjepana Krznara. Nakon nekoliko neiskorištenih prigoda Mladosti za nogometaše Čakovca izjednačio je Treska. U rastrganoj i nervoznoj igri rezultat se nije mijenjao do kraja susreta. Prišlo se izvođenju udaraca sa jedanaest metara, a tu je Mladost imala svog junaka, Danijela Marčeca, koji je obranivši dva udarca sa jedanaest metara nogometašima Čakovca, donio veliko slavlje Mladosti. Za Mladost su sa jedanaest metara sigurni bili Krznar, Jarić, Habuš i Radiković. Pehar pobjednika Kupa kapetanu Mladosti Mariu Cvetku uručio je predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Stjepan Križarić, a s nogometašima Mladosti veselili su se i gradonačelnik Dragutin Glavina i njegov zamjenik Ljubomir Kolarek. Mladost je bila bodrena velikim brojem svojih navijača koji su zadovoljni otišli sa stadiona Mladosti u Čakovcu. Mladost je ovom pobjedom izborila i sudjelovanje u završnici Hrvatskog nogometnog kupa sljedeće sezone.

Kup su osvojili: Danijel Marčec, Dejan Mlinarec, Ivan Habuš, Ivan Jarić, Mario Cvetko, Matija Radiković, Marko Bađari, Antonio Rogina, Zoran Kalšan, Davor Balent, Nikola Bukal, Tomica Mlinarec, Andrej Vuk, Filip Hižman, Elvis Sabol, Stjepan Krznar, Simon Vutek, Dino Božek, Benjamin Mišić, trener Zoran Kraljić, a velike zasluge pripadaju i upravi kluba na čelu sa neumornim predsjednikom Ivicom Radikovićem.

ČESTITAMO!

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr