SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Godišnja skupština Likovne udruge Donjeg Međimurja

Fotografije uz članak 1
29.03.2021

Likovna udruga Donjeg Međimurja Preloga u četvrtak, 25. ožujka 2021. godine, održala je godišnju skupštinu. Ovogodišnja Skupština bila je ujedno i izborna. Za predsjednicu Udruge izabrana je Kristina Jančec, profesorica povijesti umjetnosti i njemačkog jezika, koja već dugi niz godina sudjeluje u radu Udruge. Dosadašnji predsjednik Udruge Pavao Ružman imenovan je zamjenikom predsjednice, a kustosica Muzeja Grada Preloga Iva Kožnjak, tajnica je Udruge.

Predsjednica Udruge Kristina Jančec predstavila je plan rada za 2021. godinu, koji će se realizirati shodno epidemiološkim mjerama, izlet u Graz, sudjelovanje na sajmovima, održavanje likovne kolonije, likovna radionica s učenicima Srednje škole Prelog, organizacija i postavljanje Godišnje izložbe radova članova LUDM Prelog u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga.

LUDM Prelog nastavlja svoje djelovanje za dobrobit Grada Preloga u smislu bogaćenja kvalitete života u gradu, različitim kulturnim sadržajima i događanjima. Cilj rada udruge je pozicionirati  članove LUMD, radom i likovnim djelima među prepoznatljive autore u Međimurskoj županiji. Očekivane promjene nova predsjednica Kristina Jančec vidi kroz veći broj uključivanja stanovnika Grada Preloga u aktivnosti Udruge, kao i uključivanje mlađih naraštaja koji će nastaviti aktivnosti LUDM Prelog.

LUDM Prelog i Srednja škola Prelog posljednjih 3 godine aktivno surađuju u sklopu niza aktivnosti vezanih uz popularizaciju kreativnog rada i praćenje likovnih događanja u gradu Prelogu i šire. Zajednički su proveli niz likovnih radionica (oslikavanje zida škole, izrada glinenih maski povodom maškara te izložba istih u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga) i organizirali zajedničke izlete (Posjet izložbe Vlaha Bukovca u Zagrebu te hlebinskom Muzeju naivne umjetnosti i izložbe Marca Chagalla u Đurđevcu). Samim time, LUDM Prelog želi proširiti svoje djelovanje na mlađu populaciju i aktivirati učenike da postanu budući aktivni članovi Udruge te da se uključuju u kulturna zbivanja bilo kao stvaratelji ili redovni posjetitelji.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr