SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Grad Prelog primit će nagradu „Zeleni grad – prijatelj i partner Velebitske degenije“

Fotografije uz članak 1
11.04.2024

Ususret Danu planeta Zemlje, 22. travnja, Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva, dodijeljuje nagrade Velebitska degenija za najbolje novinarske radove o zaštiti prirode i okoliša objavljene u prošloj godini. Ove će se godine ova prestižna nagrada dodijeliti po dvadeset i šesti puta, a među nagrađenima naći će se i Grad Prelog.

Kako piše u pozivu, upućenom gradonačelniku Ljubomiru Kolareku: „Uz svečanost  dodjele nagrade “Velebitska Degenija” najboljim novinarima za zaštitu prirode i okoliša, na Dan planeta Zemlje 22.4.,  od prošle godine dodjeljujemo i titulu „Zeleni grad – prijatelj i partner Velebitske degenije“. Prema odluci Izvršnog odbora našeg Zbora, a birali smo između više hrvatskih gradova koji vode uzornu brigu o zaštiti okoliša i prirode, zelenilu grada, razvrstavanju otpada, naše je glasove osvojio Grad Prelog sa svojim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o.“.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade bio je Grad Krk koji je prilikom primitka nagrade Dječjem odjelu Opće bolnice Sisak, stradalom u potresu,  darovao 700 eura. Isti iznosom, odlukom gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, Grad Prelog će darovati Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik. Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik ustanova je socijalne skrbi koja kroz socijalne usluge smještaja, boravka, organiziranog stanovanja, savjetovanja, rane razvojne podrške, psihosocijalne podrške i pomoći u kući zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu s teškoćama u razvoju te starije i druge osobe kojima je prijeko potrebna pomoć druge osobe. Centar djeluje u sustavu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Dodjela ove nagrade održat će se 22. travnja u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu.

„Izuzetno mi je drago što smo prepoznati i što ćemo biti nagrađeni nagradom Hrvatskog novinarskog društva. Ovo je nagrada i za Grad Prelog, ali i za Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom d.o.o. i sve one projekte koje Pre-kom sa svojim direktorom Sinišom Radikovićem provodi, kako bi bili predvodnik u zbrinjavanju otpada na području cijele Hrvatske. Često ponavljam da svaki uspješni sustav gospodarenja otpada počiva na tri stupa (korisnici, jedinice lokalne samouprave, komunalno poduzeće) i u Prelogu je ta suradnja na visokom nivou te svi dionici ovog sustava zajedno nastoje čuvati okoliš za mlađe naraštaje’, rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr