SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Izabrano novo vodstvo Ženskog rukometnog kluba Prelog

23.05.2023

Prije nekoliko tjedana održana je Izborna skupština ŽRK Prelog, a koja se održala u prostorijama Gradske kavane Lovac u Prelogu. Na izbornoj skupštini ŽRK Prelog bilo je prisutno 40-tak članova i simpatizera kluba. Skupštinu je otvorila dotadašnja predsjednica Petra Gudlin koja je zahvalila svima na odazivu te iznijela izvještaj za 2022. godinu. Uz izvještaj osvrnula se i na financijsko izvješće ŽRK Preloga, gdje se može vidjeti dobar rad u klubu. Nadalje, s obzirom da je bila izborna skupština odabrano je novo vodstvo u ŽRK Prelog. Za predsjednicu je odabrana Ružica Sabol, za dopredsjednika Dejan Rođak, a za tajnicu kluba Kornelija Malek.

Što se tiče 4 godine mandata dosadašnje predsjednice Petra Gudlin, ona je istakla: „Najprije bih se zahvalila svima koji su mi na bilo koji način pomogli da klub funkcionira i više nego odlično. Od početnih 20-tak cura koje su trenirale u ŽRK Prelog (seniorska ekipa i U14 generacija), u klubu se možemo pohvaliti sa kategorijama U10, U12, U14 koje su se oformirale u te 4 godine. Došli smo do brojke od 63 cure koje aktivno treniraju u samom klubu. Velika je to stvar za naš Prelog, ali i razvoj ženskog sporta u Gradu. Nije bilo lako, bilo je tu puno posla, puno ulaganja slobodnog vremena, ali sad kad se osvrnem, srce mi je veliko kao kuća. Kroz ove 4 godine dala sam cijelu sebe za što bolji rad u ŽRK Prelogu i sa ponosom odstupam od mjesta predsjednice ŽRK Prelog. Vrijeme je za nove izazove, ali i dalje ću biti u blizini za uskočiti pomoći, jer srce uvijek vuče doma. Zahvalila bih se svima, ponajprije Maji Martinčević i Emi Kos, koje su pomogle u stvaranju ekipa, pa Damiru Žegarcu koji je također pridonio u povećanju broja igračica u ŽRK Prelogu, te trenerima Alenu Požgaju koji je bio nadomak ulasku u 2. ligu seniorki, ali je liga poništena dolaskom korone, pa treneru Darku Jagiću koji je nakon Alena preuzeo seniorke, Velimiru Čonkašu treneru U14 kategorije, Jurju Delladio treneru U12 kategorije, Božidaru Žegarcu koji je krenuo s mini-rukometom, te treneru golmana Franji Maleku. Bili smo lijepa mala obitelj i nadam se da će ta obitelj i dalje opstati i djelovati za dobrobit rukometa u Gradu Prelogu. Također posebna zahvala ide i sponzorima i donatorima koji su poduprijeli rad ŽRK Preloga, bez čije pomoći klub ne bi mogao tako uspješno funkcionirati. Od njih posebna zahvala ide Mati Kljajiću koji je također prisustvovao skupštini i podržao rad kluba, Dejanu Naranđi, gradonačelniku Ljubomiru Kolareku, Proizvodnji PG d.o.o., Eurobeton d.d., EL-EM d.o.o., Euroherc osiguranje d.d., Elmag d.o.o., kao i svakom pojedincu i roditelju koji je podržao rad našeg kluba. Novoj predsjednici želim također uspješan rad i da rukomet bude prepoznat diljem našeg Međimurje, te da se još više curica bave rukometom“.

Novoizabrana predsjednica Ružica Sabol obratila se okupljenima uz ove riječi: "Pozdravljam sve prisutne i zahvaljujem se na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću dužnost predsjednice obavljati uspješno i na zadovoljstvo svih nas. Što se tiče planova za sezonu 2023/24 nastojat ćemo sa svim uzrastima igrati državnu i međužupanijsku  ligu. Također  sudjelovati ćemo na turniru Pozoj u kojem smo i do sada ostvarili odlične rezultate. Cilj nam je sa barem jednom ekipom osigurati završnicu u prvenstvu Hrvatske i ukoliko bude lige formirati ekipu seniorki. Najvažnije nam je i dalje imati dobru suradnju s Gradom Prelogom, Zajednicom sportskih udruga Grada Preloga, Zajednicom sportskih udruga i saveza Međimurske županije i dobru suradnju s medijima i susjednim klubovima".

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr