SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Izborna skupština vatrogasaca iz Draškovca

18.02.2017

Proteklog je vikenda održana redovna izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draškovec. Skupštinu je otvorio predsjednik društva  Nenad Tota, a skupštini je prisustvovalo 46 članova starijih od 18 godina i 18 članova podmlatka i mladeži. Skupštini su se odazvali i gosti: gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, dogradonačelnik Zdravko Kvakan, županijski vijećnik Nino Marđetko, predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i  Vatrogasne zajednice Grada Preloga Josip Posavec, predsjednik Mjesnog odbora Hemuševec Anđelko Lončarić te predstavnici mjesnih udruga i prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

 

Izvješća o radu u protekloj  2016. godini podnijeli su tajnik Ivica Mirić, zapovjednik Stjepan Matjačić, a podnijeto je i blagajničko izvješće te izvješće Nadzornog odbora. Rad društva ocjenjuje se na kraju godine bodovanjem od strane Vatrogasne zajednice Međimurske županije, a protekle 2016. godine društvo je ostvarilo dosad najviše bodova otkad se bodovanje provodi. To je bio i cilj na samom početku godine, a rezultat je niza aktivnosti članova sa područja preventive i intervencije, natjecanja, ulaganja u opremu, održavanje opreme i sredstava za gašenje, usavršavanja i školovanja, vršenja edukacije i promidžbe, taktičkih i pokaznih vježbi i sve većeg broja članova. Natjecateljski duh drži na okupu članove, od najmlađih kategorija do seniorskih, a ove godine kao i dugi niz prijašnjih, ekipe odnose prva mjesta na natjecanju Vatrogasne zajednice Preloga te zapažene rezultate na drugim natjecanjima. Nakon dužeg perioda okupljene su ekipe Žene A i Mladež.

 

U društvo su primljeni novi članovi. Nakon godine dana stažiranja pristupnicu su potpisale članice novoosnovane ženske A ekipe: Jelena Kemec, Karolina Pintar, Marija Poredoš Peklar, Monika Repalust, Tamara Repalust, Dragana Tota i Lucija Vlah, a u ekipi sudjeluju i Melita Kalšan, Marta Kemec i Anja Mesarić. Nakon višegodišnjeg iskustva u svojim matičnim društvima pristupnicu su potpisala dva člana iz DVD - a Sveta Marija, Mihajlo Pongrac i Nenad Štrok i jedan član iz DVD - a Prelog, Domagoj Žeželj. U novi Upravni odbor izabrani su: Nenad Tota, Đuro Mikec, Stjepan Matijačić, Jurica Židov, Mihajlo Pongrac, Nikola Vlah, Kristijan Taradi, Ivica Vadas, Tomislav Kovač, Zvonimir Varga i Zlatko Balent. Novi je predsjednik društva Nenad Tota, zamjenik Đuro Mikec a zapovjednik Stjepan Matjačić. Gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek pozdravio je članove Skupštine i čestitao na uspješnom radu društva. Za dugogodišnji rad u društvu spomenice su primili za 10 godina rada u društvu Dejan Sabolić, za 20 godina Zvonko Lipić, za 40 godina Ivan Slaviček i Zlatko Varga, a za 50 godina Pavao Horvat. Diplomu za stjecanje zvanja vatrogasac primio je Marko Škoda, a za zvanje vatrogasac I. klase Zvonko Lipić, Siniša Varga i Zlatko Varga. Uvjerenja za voditelja vatrogasne mladeži primili su Stjepan Matjačić, Mario Slaviček, Nenad Tota i Jurica Židov.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava