SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Još jedna uspješna godina nautičara iz Preloga

04.03.2023

Jedna od najbrojnijih i najaktivnijih udruga s područja Grada Preloga, Nautički klub Labud, održao je svoju redovnu godišnju skupštinu, u subotu 4. ožujka, u prostoru Gradske kavane Lovac. Izvješće o radu te plan za 2023. godinu, predstavio je predsjednik Mario Naranđa, financijsko izvješće podnijela je Klementina Srpak, a izvješće Nadzornog odbora Ivan Višnić.

Aktivnosti je u 2022. bilo puno. Godinu su započeli veselo, sudjelujući u veljači na Priločkom fašniku. U svibnju su se priključili „2. Danima dravske ribe“, organiziranima u okviru projekta Aqua Adventures, a uz potporu Turističke zajednice Grada Preloga. U sklopu manifestacije održano je ribolovno natjecanje za Kup Grada Preloga i druženje uz dravske specijalitete, a tom prigodom članovi Nautičkog kluba Labud otvorili su svoja vrata, te počastili posjetitelje besplatnim panoramskim vožnjama jezerom. „Činimo dobro za lokalnu zajednicu“ bio je naziv Gulašijade Rotary kluba Prelog održane početkom lipnja, gdje su sudjelovali i članovi Labuda. Početkom srpnja organizirali su 22. Lov na labuđe pero, tradicionalno natjecanje u veslanju drvenim čamcima. Predivno vrijeme i sjajno osmišljena manifestacija i ove je godine okupila veliki broj posjetitelja. Natjecalo se rekordnih 17 ekipa, a pobjedu su drugu godinu za redom odnijeli Miroslav Horvat i Branko Ivančić. Uz utrku je bilo organizirano i natjecanje u pračkanju, a pobjednik je bio Ivan Belić. Natjecalo se i u kajaku za parove gdje su pobjedu ostvarili Ana Novak i Luka Marđetko. Posebni ovogodišnji dodatak manifestacije bile su dvije, za posjetitelje besplatne kazališne predstave, varaždinskog Kerekesh Teatra. Iako im vrijeme nije išlo na ruku, krajem kolovoza održali su svoje tradicionalne Dane otvorenih vrata, a prostor ispred Vrbice u sklopu Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog bio je prepun posjetitelja koji su uživali u brojnim aktivnostima. Krajem ljeta održan je i četvrti po redu Turnir u odbojci na vodi. Ujesen, kao i svake godine organizirali su Kestenijadu. Atmosfera je bila odlična, a druženje na Vrbici nezaboravno. Posebno su ponosni što su imali priliku ugostiti  žene oboljele od  raka dojke iz Dragon Boat kluba Zadar. Početkom listopada uključili su se u gradsku manifestaciju „ 1.Dragon Boat kupu Grada Preloga“.  Kao i svake godine, priključili su se u provedbu godišnjice tragedije na Dravi, koja je obilježena kod kapelice svetog Huberta u Otoku prigodnim vjerskim programom. Nautički klub Labud ove je godine puno energije uložio i u uljepšavanje svog prostora Vrbice; sami su uredili okoliš, postavili klupice i ljuljačku, a povodom dana svetog Nikole postavili su kip sv. Nikole i uredili šetnicu.

Skupštinu su pozdravili gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Preloga te izaslanik predsjednika Zrinske garde Čakovec Đuro Ujlaki, tajnih Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Leonardo Belović, župni vikar Župe sv. Jakoba iz Preloga Dominik Cestar, a Skupštini su nazočili i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak, predstavnici prijateljskih nautičkih klubova iz Donjeg Vidovca, Donje Dubrave i Kotoribe, članovi Oldtimer kluba Steyr iz Središča ob Dravi, članovi Zmajarskog kluba Rode te Rotary cluba Prelog. Posebne su zahvalnice uručene članovima Nautičkog kluba Labud, Davoru Sokaču i Ivanu Višniću, koji su se posebno istakli u projektu postavljanja kipa sv. Nikole, na području Vrbice. Skupština je, kao što je to tradicija Nautičkog kluba Labud, završila veselim druženjem.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr