SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Još jedna uspješna godina za Seljački slogu, čuvare tradicije Preloga i Međimurja

03.03.2024

U prostoru Vatrogasnog doma u Prelogu svoju je Skupštinu, u nedjelju 3. ožujka, održala Kulturna udruga Seljačka sloga Prelog. Skupštinu su svojim dolaskom uveličali i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga. Na početku, svim gostima i članovima obratio se Srećko Lacković, predsjednik Udruge koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio se svim članovima i ljudima dobre volje koji nesebično podupiru rad Seljačke sloge, a posebno Gradu Prelogu. Minutom šutnje odana je počast svim preminulim članovima udruge.

Po otvaranju Skupštine i odabiru radnih tijela, Vinko Oto podnio je Izvješće o radu udruge za 2023 godinu i predstavio plan rada za 2024. godinu, Financijsko izvješće za 2023. godine podnio je Zlatko Martinčević, dok je Marija Detoni podnijela Izvješće Nadzornog odbora, kako i  izvješća o obavljenom nadzoru nad financijskim i upravnim poslovanjem udruge u 2023. godini. Po održanoj raspravi sva izvješća i plan rada za 2024. godinu su jednoglasno prihvaćeni.

Prošla je godina bila ponovno ispunjena brojnim nastupima i gostovanjima za članove Kulturne udruge Seljačka sloga. Krajem 2022. godine stigao je tako poziv za sudjelovanje na 75. međunarodnoj smotri folklora u Italiji, na otoku Sicilija za što su se sa veseljem pripremali. Put u Italiju bio je i više nego uspješan jer su dobili treću nagradu za svoje narodne nošnje. Nadalje, kroz ovu godinu zabilježili su velik broj nastupa svih sekcija, a svaki nastup bio je uspješno predstavljanje našega kraja što se moglo vidjeti po reakcijama gledateljstva i samih domaćina uz pozive za daljnji nastavak suradnje. Za spomenuti je da je dječja sekcija uspješno predstavljala Kulturnu udrugu Seljačka sloga u Donjem Miholjcu. Pratili su i sudjelovali na gotovo svim kulturnim i crkvenim događanjima na području Grada Preloga. Tijekom mjeseca travnja tradicionalno su bili domaćini i suorganizatori županijske smotre KAM, dok su u desetom mjesecu bili organizatori 28. Priločkih folklornih susreta na kojima su sudjelovale brojne prijateljske udruge. Krajem godine, sa Udrugom umirovljenika Prelog, Kulturna udruga Seljačka sloga Prelog zajednički je već tradicionalno organizirala prigodni Božićni koncert u Domu kulture gdje su im se na pozornici priključile i ostale kulturne udruge s područja Grada Preloga.

Na kraju same Skupštine predsjednik Srećko Lacković još jednom je zahvalio svim članovima, gradonačelniku i samom Gradu Prelogu za svu pruženu pomoć radi lakšeg rada, a članovima Seljačke sloge obratili su se i gradonačelnik Ljubomir Kolarek te predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, istakavši zadovoljstvo radom Kulturne udruge Seljačka sloga te načinom na koji predstavljaju Prelog i Međimurje i čuvaju tradiciju našega kraja.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr