SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

"Kaj je ljubav" Adama Končića u Domu kulture Grada Preloga

Fotografije uz članak 1
Završeno 03.11.2023 - 03.11.2023

U Domu kulture Grada Preloga možete pogledati, u petak 3. studenoga, s početkom u 19 sati, glazbeno poetski tekst, autorski projekt Adama Končića, pod nazivom „Kaj je ljubav“. Znajući da na to pitanje nema odgovora, da veličinu i dubinu ljubavi nikad nećemo moći ni dokučiti ni artikulirati, Adam se odlučuje na ono što nam jedino preostaje: da ju opjevamo.

Evo što o predstavi kaže Adam Končić: „Nošen iskustvom igranja u rijetkoj kazališnoj formi – kabareu, od onog debitantskog iz 2001. godine – Cabaret ITD, preko histrionsko opatovinskih, sve do dvaju u vlastitoj produkciji (Noćas ću… i Adam i ona), igrajući ih tijekom protekla dva desetljeća na zagrebačkim, ali i pozornicama širom Hrvatske, odlučio sam se na novi, suvremeni glazbeno-poetski uradak. Radnja predstave, za razliku od prvih dvaju gore spomenutih autorskih Kabarea, smještena je u današnje vrijeme. Urbani prostor Zagreba, Krapine, Varaždina… u kojem se još uvijek mogu osjetiti sramežljivi proplamsaji kajkavskog govora sa svim njegovim prilagodbama vremena u kojem, mada stidljivo, ali još uvijek ponovno živi!

Glazbene numere na kajkavskom jeziku od onih kojih su neke poznatije, a neke tek trebaju afirmaciju, potpisuju autori rođenjem kajkavci, većina ih moji dragi prijatelji. Ovdje naravno leži odgovor na pitanje zašto u naslovu predstave nema upitnika. Za ovu priliku pomno je odabran vrhunski kvartet mojih kolega glazbenika iz orkestra naše Komedije. Ova predstava vješto koketira s kabaretskom formom donoseći i živuće autore ljubavne poezije čije stihove dijelim s publikom dajući ponovno posvetu ljepšem spolu. Čut ćete i pokoji kajkavski ovovremeni „štiklec“ tematski također vezan uz vječno inspirativni i integrirani muško-ženski odnos“.

Adam Končić je akademski glumac i pjevač koji s ponosom ističe da je iz Hrvatskog Zagorja. Rođen je 28. veljače 1977. godine u Brestovcu Orehovičkom u općini Bedekovčina gdje je završio osnovnu školu, a potom opću gimnaziju u Zaboku. Akademiju dramskih umjetnosti završava 2001. godine u klasi prof. Joška Juvančića. Stalni je član Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija od prosinca 2001. godine. Kao glumac debitirao na zagrebačkoj Opatovini 1997. godine i od tada 17 godina suradnik Glumačke družine Histrion. Iza njega je nekoliko glumačkih nagrada. Glumi u domaćem filmu, televizijskim serijama i kazališnim predstavama matične kuće. Ali i ostalih zagrebačkih kazališta (HNK, ITD, SK Kerempuh) te onih diljem Hrvatske (INK Pula, GK Virovitica, GK Požega…). U vlastitoj produkciji tvrtke Adam scena već deset godina uprizoruje predstave s gostujućim glumcima, ali i one u kojima sam igra. Ovdje se posebno izdvajaju njegova monodrama Ni med cvetjem ni pravice, izbor od 16 Krležinih Balada Petrice Kerempuha ( Nagrada hrvatskog glumišta) i dva glazbeno-poetska kabarea – Noćas ću… i Adam i ona. 2008. godine pokreće GFUK – Glumački festival u Krapini koji od tada prerasta u zagorsko kulturno središte, te u Krapinu, ali i dvadesetak zagorskih općina i gradova, dovodi brojne priznate kazalište predstave i glumce. Čuvar je tradicije kajkavskog jezika kako u riječi tako i u pjesmi. Supokretač je Kvarteta Gubec koji je za svoj album prvijenac Ak sem ti Srčeko ranil nagrađen nagradom Porin. Svoju pjevačku karijeru i nastupe na festivalima okrunio je 2007. godine objavljivanjem vlastitog albuma Zagorje ja tvoj sem sin u izdanju Croatia Records na kojem se nalazi 16 pjesama i 3 recitacije na kajkavskom. Preko 15 godina surađuje sa zaprešićkim tamburaškim sastavom Savski valovi s kojima je ostvario brojne zapažene televizijske nastupe i koncerte na kojima se isprepliću kajkavske i starogradske pjesme te poznata poezija. Surađuje s Ansamblom LADO, Hrvatskom radio televizijom (dramski, glazbenim i popularno-znanstveni program, Radio Sljeme….) i Academijom Cravati-com. Režira sedam godina za redom (2010. – 2017.) Veliko Križevačko spravišče. Bio je vršitelj dužnosti ravnatelja ZGK Komedija 2016./17. godine. Živi sa suprugom i troje djece u Novom Zagrebu.

Cijena ulaznice: 7 eura

BROJ MJESTA OGRANIČEN!

PRETPRODAJA ULAZNICA:

OD 2. LISTOPADA, BLAGAJNA DOMA KULTURE: OD PONEDJELJKA DO PETKA OD 8 DO 11 SATI, SUBOTOM I NEDJELJOM OD 16 DO 20 SATI

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr