SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Konferencijom za novinare predstavljena događanja na području Preloga

Fotografije uz članak 5
11.06.2021

Na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Preloga, predstavljena su događanja na području Preloga u ljetnim mjesecima. Sve što će se događati, predstavili su gradonačelnik Ljubomir Kolarek, sa suradnicima, Željkom Sokačem i Petrom Bobić.

Grad Prelog će za hrvatsku nogometnu reprezentaciju navijati na gradskom trgu ispred Doma kulture. Utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske moći će se pratiti na velikom ekranu, 5x2 metra na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu.

Župna crkva sv. Jakoba ap.st. u Prelogu, ugostit će, u petak 18. lipnja, koncert Elizabete Zalović na orguljama te Marina Zokića na trubi. Početak koncerta je planiran za 19,00 sati, ulaz je besplatan, a koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

U sklopu projekta Aqua Adventures, u subotu 19. lipnja, na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu, održat će se manifestacija pod nazivom „Dani dravske ribe“. Prekrasan prostor Marine Prelog ugostit će članove sportsko ribolovnih društava s područja Preloga, „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, koji će od jutarnjih sati ukrstiti štapove, u sklopu Kupa Grada Preloga u sportskom ribolovu. Predstavnicima ovih društava pridružit će se i članovi Nautičkog kluba Labud iz Preloga u kuhanju dravskih specijaliteta od ribe. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazat će dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinut će se članovi Tamburaškog sastava Frikovi. Ribičko natjecanje započet će prijavom natjecatelja u 7,00 sati, samo natjecanje kreće od 9,00 sati, a nakon 12,00 sati, svi posjetitelji moći će kušati i sve ono što su pripremali majstori kuhari iz okupljenih ribolovnih društava i Nautičkog kluba Labud. Na prostoru Marine Prelog, likovnu radionicu, kojoj će se priključiti članovi Kluba „Duga“ iz Preloga, priprema Muzej Croata insulanus Grada Preloga. Malo iznenađenje na prostoru Marine Prelog pripremit će i Turistička zajednica Grada Preloga.

Devetu godinu zaredom Prelog će ugostiti Operu pod zvijezdama. Organizatori ove manifestacije su Grad Prelog, Turistička zajednica Grada Preloga te Dom kulture Grada Preloga, uz suradnju sa Koncertnim uredom Varaždin, a prva Opera pod zvijezdama, održana je u Prelogu, prigodom proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. godine. Ove godine kazališna glazbena trupa „Operetni salon“ iz Budimpešte predstavlja glazbeni spektakl pod naslovom „Priču priča opereta“. U programu će se proslaviti 150. obljetnica rođenja Franza Lehara, kao i 140. obljetnica rođenja drugog genija mađarske operete Emmericha Kalmana. Solisti će biti Veronika Geszthy, Sándor Domoszlai i István Gyurity, vođa plesnog ansambla je Krisztina Kiss, a za čarobne zvuke je odgovoran komorni orkestar pod ravnanjem Valéra Hegedűs. Program će se, kao i svake godine, održati na pozornici ispred Doma kulture u Prelogu, u petak 25. lipnja, s početkom u 21 sat.

Od ostalih događanja istaknuti su trunir „Med Firmama“, na terenima DG Sporta, 2. Berek kros duatlon i Ljetna kros liga, u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog, 40. Memorijal ing. Vladimira Skoka u malom nogometu i Ljetne noći Grada Preloga u organizaciji Nogometnog kluba Mladost Komet, Ljetne radionice za djecu Knjižnice i čitaonice, Muzeja Croata insulanus i Društva naša djeca, Festival „Krem Mure i Drove“ Radia Studio M.

Prvi vikend u mjesecu srpnju također će ponuditi niz zanimljivih događanja. Manifestacija Lov na labuđe pero, koji tradicionalno organizira Nautički klub Labud iz Preloga, biti će ove godine dio projekta Aqua Adventures. Ove će se godine Lov na labuđe pero održati dvadeset i prvi puta i to u nedjelju 4. srpnja, u jutarnjim satima. Početak je manifestacije u 9 sati, a start Lova na labuđe pero u 10,30. Uz utrku, organizira se i natjecanje u pračkanju te natjecanje u kajaku za parove. Neće nedostajati ni bogata ponuda jela i pića. U subotu, 3. srpnja, kao uvod u Lov na labuđe pero, Nautički klub Labud organizira amaterski turnir u odbojci na vodi. Dodatak ovogodišnjem Lovu na labuđe pero, biti će i kazališne predstave Kerekesh Teatra: „Dimnjačar“, „Ringišpil“ i „Imovina“, koje će se uprizoriti na pozornici postavljenoj na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina (neposredno uz terasu Caffe bara Marina), u petak, subotu i nedjelju, 2., 3. i 4. srpnja. Ulaz na sve predstave biti će besplatan.

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Grada Preloga održat će se 12. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2021.u Gradu Prelogu od 02. do 04. srpnja 2021. godine. U skladu sa epidemiološkim mjerama, na prostoru Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu predstavit će se značajan broj inovacija koje su rezultat stvaralaštva pojedinaca, timova u tvrtkama, akademske zajednice, mladih iz obrazovnog sustava, i drugih struktura društva. Na prostoru Trga Slobode, ispred Doma kulture Grada Preloga, gostovat će, uz blagdan zaštitnika Preloga, Svetog Jakoba, 25. srpnja, poznata klapa Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj koju će pratiti orkestar Hrvatske ratne mornarice. Ulaz na koncert je besplatan.

Ljeto će ove godine završiti Divljim triatlonom, 22. kolovoza te posebnim spektaklom, 1. Autoslalom utrkom – Nagrada Grada Preloga „FLETNI i STEKLI“. Događaj, koji će se organizirati u subotu, 28. kolovoza, Grad Prelog, organizira zajedno sa Auto karting klubom DS Racing Prelog.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr