SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Krenite u digitalni Lov na blago po Prelogu s KIČ Prelog

Fotografije uz članak 6
23.07.2020

U sklopu manifestacije „Ljeto u KiM 2020.“, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga organizirala je digitalni Lov na blago za mlađi dječji uzrast od 6 - 12 godina. Ovo je još jedna od brojnih digitalnih aktivnosti Knjižnice i čitaonice Grada Preloga koja je nastala u okviru digitalnih materijala razvijenih za virtualni rad knjižnice. Također, ovo je prvi i jedinstveni digitalni projekt u Gradu koji spaja kulturu, baštinu i turizam, te kroz zabavu omogućava zainteresiranima učenje zanimljivih činjenica o Gradu Prelogu, njegovim ustanovama i važnijim zgradama koje su smještene u samom centru, u blizini Knjižnice. Sudionici radionice naoružani mobitelom, besplatnim gradskim WiFi točkama i dobrom voljom zaputili su se u pustolovinu upoznavanja starih i važnih zgrada grada. U KIČ Prelog uvijek vole spojiti učenje i igru, a lov na blago je idealna aktivnost za to. Osim analognih materijala koje izrađuju već dugi niz godina, još od davne 2012., ove godine su se prebacili na digitalni medij te kroz aplikaciju Actionbound izradili nekoliko aktivnosti za odrasle i djecu.

Prvi digitalni lov na blago Grada Preloga tek je prvi u nizu ruti koje planiraju izraditi u Knjižnici. Idejna začetnica i autorica digitalnih materijala je ravnateljica Maja Lesinger, a rute nastaju u suradnji s drugim kulturnim ustanovama u gradu, kako bi djeci približili svoj rad. Ukoliko želite sudjelovati u digitalnom lovu na blago, kojeg su odigrali s polaznicima ljetnih radionica, morate odraditi par koraka prije nego što krenete u pustolovinu.

Preuzmite aplikaciju ACTIONBOUND NA Google Play Trgovini. Nakon instalacije i pokretanja aplikacije, očitajte priloženi QR kod i vaša potraga za blagom može početi!

Za potragu će vam biti potreban pametni uređaj s internetskom vezom, ali samu rutu možete prvo preuzeti pa onda igrati offline. Zabavite se te naučite nešto zanimljivo o Gradu Prelogu kroz igru i druženje. Pratite stranice KIČ Prelog za novim rutama lova na blago koje će biti prilagođene raznim uzrastima i temama.

https://knjiznica-prelog.webs.com/

https://www.facebook.com/kicgprelog/

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr