SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301
Tagovi: LegenDra 

LegenDra - Od Drave do rijeke Eo

Fotografije uz članak 2
Završeno 18.06.2018 - 21.06.2018

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga organizira drugi po redu festival mitova i legendi dravskoga kraja - LegenDru.  Festival je posvećen zaboravljenim mitovima i legendama, koje se ove godine ne odnose samo na Dravu, jer legende osim iz Međimurja i Podravine dolaze čak iz Španjolske. Kako sestrinska knjižnica preloškoj dolazi iz grada Castropol, tako će posjetitelji imati prilike upoznati i legendu s rijeke Eo. Ovo je prva aktivnost koji dvije knjižnice odrađuju zajedno u okviru NAPLE SisterLibraries Programe. Ove godine u bogatom programu za sve uzraste, nastupaju profesionalne pripovjedačice bajki koje će svojim kostimima i scenskim nastupom posjetiteljima dočarati čarobne svjetove i bića koja obitavaju u legendama. Kreativne likovne radionice odvest će vas u prošlost te ćete na njima moći naučiti nešto više o materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini Međimurja izrađujući talismane za sreću i upoznajući etno predmete.

Dodatnu čaroliju moći ćete doživjeti na čajanci s glazbenom vilom, a usput možete razgledati izložbu fotografija mističnih motiva s rijeke Drave koja će biti postavljenana otvorenom. Sve aktivnosti odvijat će se na terasi knjižnice i na tajnoj lokaciji koju će gosti saznati kada dođu na festival. Sa sobom možete povesti svog jednoroga, crnu mačku, zelenu žabu ili pak gavrana. Zmajevi moraju imati brnjicu i obavezno ih morate držati na uzici - ne smiju u knjižnicu, već smo se jednom opekli… Kostim nije obavezan ali je poželjan.

Za vrijeme trajanja festivalskih aktivnosti KIČ Prelog radit će za posudbe od 9:30 - 13:30.

Festival legendi slavi mitsku umjetnost i magiju samog života te predstavlja igralište za maštu - za djecu i odrasle - i bijeg od svakodnevnog svijeta i briga. Otisnite se na putovanje u čudesan svijet prošlosti i mitova. Istražite fantastičnepriče, krajolike i ljude koji stanuju oko nas. Stanovnici će ovoga puta biti čarobnjaci i glazbenici, umjetnici i pripovjedači, strašne copernice, dražesne vile i bajkovita bića. Dođite na LegenDraFestival i zakoračite u mjesto čuda jer je magija svuda oko nas.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava