SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Likovni natječaj - LegenDra, festival mitova i bajki dravskog kraja

Fotografije uz članak 1
Završeno 16.05.2023 - 14.06.2023

Zadovoljstvo nam je najaviti likovni natječaj koji je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjim školama u sklopu našeg festivala mitova i bajki dravskog kraja - LegenDra, koji će se održati 18. lipnja u novouređenom dijelu Sportsko-rekreacijske zone Marina Prelog. Tema ovog natječaja je izrada strašila od prirodnih materijala.

Strašila su jedan od najpoznatijih simbola u folkloru i legendama, a imaju važnu ulogu u zaštiti usjeva od ptica i drugih štetnika. Za ovaj natječaj, želimo da upotrijebite maštu i kreativnost kako biste izradili strašila koja će oživjeti legende i priče iz vašeg područja.

Evo nekoliko smjernica za sudjelovanje u natječaju:

Materijali: Upotrijebite isključivo prirodne materijale za izradu strašila. Možete koristiti granje, slame, suho lišće, tkanine, kukuruzne klipove i druge slične materijale koje možete pronaći u prirodi.

Baza: konstrukcija križa s našiljenim podnožjem - za postavljanje u zemlju.

Tehnika: Možete koristiti različite tehnike u izradi strašila, kao što su pletenje, vezanje, korištenje ljepila i drugih prirodnih materijala. Slobodno eksperimentirajte s tehnikama kako biste stvorili jedinstvene i zanimljive strašila.

Veličina: Nema ograničenja u veličini strašila - jedini uvjet je da strašilo bude minimalne visine od 1,5 metara.

Predaja radova: Za svaki rad, napišite kratki opis inspiracije i priče koja se krije iza vašeg strašila te podatke o tvorcima (razred/skupina, škola/vrtić, kontakt email).

Rok za predaju: Radove treba predati najkasnije do srijede 14.6.2023.do 15:00 sati (Knjižnica i čitaonica Grada Preloga).

Nagrade će biti dodijeljene u nekoliko kategorija. Osim toga, svi sudionici će dobiti posebne certifikate. Vaši radovi će biti izloženi tijekom festivala, gdje će ih posjetitelji imati priliku vidjeti i diviti se vašoj kreativnosti.

Stoga, potrudite se dati sve od sebe i stvoriti strašila koja će oduševiti sve posjetitelje festivala. Imajte na umu da vaš rad može imati i praktičnu svrhu u zaštiti usjeva, stoga razmislite o tome kako osmisliti strašilo koje će biti učinkovito i korisno u tu svrhu. Ako imate bilo kakva pitanja u vezi s natječajem ili trebate dodatne informacije, slobodno se obratite organizatorima festivala ili vašim učiteljima/mentorima.

Želimo vam puno sreće, uživajte u stvaranju i izražavanju vaše umjetničke vizije!

Srdačan pozdrav, žele vam organizatori:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga
Turistička zajednica Grada Preloga
Dječji klub Sims
Društvo Naša djeca Prelog
Muzej Croata insulanus Grada Preloga

                                          

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr