SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Lov na pisanice Grada Preloga 2018. godine

02.04.2018

Na Uskrsni  ponedjeljak, 2.travnja 2018. godine, u organizaciji Društva Naša djeca Prelog, a u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Preloga, Gradom Prelogom, Domom kulture Prelog te Udrugom mladih Efekt , na Trgu slobode u Prelogu, održan je tradicionalni, šesti po redu „priločki“ Lov na pisanice. U lovu ulicama Preloga, sudjelovalo je 25 šesteročlanih ekipa, od kojih valja izdvojiti 4 najuspješnije: „Opaki zečevi i pilići“, „Telletubiesi“, „Pilići“ te „Školarci“. Uz lov na Trgu ispred Doma kulture bio je organiziran i popratni likovno-kreativni sadržaj te Mini lov za novorođenčad i djecu do sedme godine  života.  Valja posebno spomenuti da su kao gosti u uvodnom dijelu programa nastupili učenici 3.c razreda Osnovne škole Prelog pod mentorstvom  učiteljice Branke Podgorelec, koji su zorno upriličili način na koji su se naši preci igrali između dva svjetska rata. Naime, oni su na pozornici izveli uvježbane igre iz knjige „Lončeki“, profesorice Marije Vuk te razveselili mnoštvo okupljeno pred Domom kulture. Prije samog Lova, uručene su i nagrade pobjednicima ovogodišnjeg prvog javnog natječaja za Najpisanicu Grada Preloga.

Ukupno je na natječaj stiglo 98 radova u  kategoriji likovnog izričaja nižih i viših razreda osnovne škole, 27 literarnih radova te 15 instalacija s motivima pisanice. Jednoglasnim odlukama tročlane komisije koju su činile Iva Kožnjak (ravnateljica Muzeja Croata Insulanus), Maja Lesinger (ravnateljica Knjižnice i čitaonice Grada Preloga) te Kristina Najman (predsjednica Društva Naša djeca Prelog), donesene su odluke o pobjednicima. Kod djece vrtićke dobi nagrađeni su kao Najkreativci, skupina „Vjeverice“ iz Dječjeg vrtića Fijolica. Treću nagradu osvojila je skupina „Leptirići“ iz Dječjeg vrtića Fijolica, drugu nagradu mališani iz Dječjeg vrtića Vesela loptica, a prvu nagradu skupina „Gljivice“ iz Dječjeg vrtića Fijolica. U nižim razredima osnovnih škola pobjednica u kategoriji likovnog izričaja je Klara Benč, drugonagrađene su Lorena Šestak (Najkreativka) i Nika Čonkaš, dok je treća nagrada pripala Maji Eleni Hajdinjak.  U ovoj kategoriji u literarnom izričaju treća nagrada otišla je u ruke Eve Bogomolec, druga Mirni Beti, dok je pobjednica bila Kira Kečkeš. U višim razredima osnovnih škola pobjednica likovnog izričaja bila je Lea Maltar, dok su kao drugi i treći nagrađeni rad odabrani radovi Doroteje Janušić i Eme Hatlak. U literarnom izričaju pobjednica je Barbara Hegol, druga nagrada pripada Gloriji Kalšan, a treću je osvojila Elizabeta Ivaci.

Organizatori pozivaju sve koji bi prijavljene radove rado vidjeli uživo, u Multimedijalnu dvoranu Muzeja Croata Insulanus, gdje će radovi biti izloženi od četvrtka 4. travnja do ponedjeljka 16. travnja. Organizatori zahvaljuju svim volonterima iz Udruge mladih Efekt te naravno sponzorima nagrada, a to su: Klub Duga Prelog, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, DG Sport, Gradska kavana Lovac, Grad Prelog, Knjižara Kvakan-Ružman te Trattoria Rossa.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr