SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

LPT i Cromatic najbolji u Međimurskoj županiji

Fotografije uz članak 1
02.12.2020

Prošlog je tjedna putem video linka održana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec, na kojoj se između ostalog raspravljalo o stanju u gospodarstvu Međimurske županije, utjecaju COVID-19 na gospodarstvo, dobitnicima nagrade Zlatna plaketa i potporama za poduzetnike. Tako su na sjednici izabrani i dobitnici nagrade „Zlatna plaketa“ za poslovnu 2019. godinu,  a među dobitnicima su mjesto našle i dvije tvrtke iz Preloga. U kategoriji velikih tvrtki najbolja je tvrtka LPT d.o.o. Prelog, u kategoriji srednjih tvrtki, tvrtka Sobočan d.o.o. Mursko Središće i u kategoriji malih tvrtki tvrtka Cromatic d.o.o. Prelog. I ovom prilikom Grad Prelog upućuje čestitke tvrtkama dobitnicima nagrada.

LPT društvo s ograničenom odgovornošću, osnovano je 2000. godine kao tvrtka kćer multinacionalne američke korporacije Leggett & Platt, sa sjedištem u gradu Carthageu u saveznoj državu Missouri u SAD-u. Leggett & Platt posluje od davne 1883. godine. Tvrtka LPT dio je europske divizije Leggett & Platt Components Europe. Posluje u Prelogu, na adresi Hrupine 4, na koju je proizvodnja preseljena 2008. godine. Ukupni proizvodno-skladišno-upravni prostori nakon zadnje dogradnje 2018. godine su 38.000m2. Tvrtka je podijeljena u dva osnovna segmenta poslovanja: proizvodnju žice i žičanih jezgri za madrace te proizvodnju strojeva, opreme i dijelova. U programu proizvodnje žičanih jezgri LPT danas ima status najvećeg hrvatskog, ali i regionalnog proizvođača različitih tipova žičanih jezgri za madrace.

Cromatic d.o.o. iz Preloga je tvrtka specijalizirana u ponudi rješenja u polju upravljačke tehnologije i automatizacije koja su krojena da zadovolje potrebe i zahtjeve klijenata. Imaju tim zaposlenika sa snažnim stručnim vještinama koje im omogućuju da isporučuju individualne usluge kao i kompleksna rješenja po princupu “ključ u ruke”. To znači da mogu ponuditi sve od instalacije i programiranja kontrola na specifičnim strojevima do prikupljanja i elektroničke obrade podataka sa strojeva. Danas je Cromatic strukturiran kao projektno orijentirana tvrtka sa sveobuhvatnim timom stručnjaka. Zaposlenici tvrtke kontinuirano usavršavanju svoje vještine kroz edukacije i tečajeve. Individualni projekti se prate kroz čitav proces izvršenja, od inicijalne koncepcije do dizajna, instalacije, puštanja u pogon i testiranja sa klijentom nakon čega se ispostavlja potrebna dokumentacija.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava