SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Mladost Komet, najbrojniji preloški sportski kolektiv održao Skupštinu

10.02.2023

U petak, 10. veljače, redovnu je godišnju Skupštinu održao Nogometni klub Mladost Komet iz Preloga. Uz članove kluba, igrače, trenere, Skupštini su nazočili i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa te predstavnici prijateljskih klubova iz Čehovca i Otoka. Izvješće Nadzornog odbora pročitao je njegov predsjednik Ljubomir Kolarek, dok je o radu kluba i planovima te o financijskoj situaciji govorio predsjednik Željko Sokač.

U posljednjih godinu i pol, ponovno je, u suradnji sa Gradom Prelogom, puno uloženo u Sportski park Mladost. Izgrađena je nadstrešnica nad postojećom tribinom. Ono što je najvažnije, krenulo se u izgradnju igrališta sa umjetnom travom. Grad Prelog, zajedno sa Mladosti, prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg provodi Ministarstvo turizma i sporta. Prema objavljenim rezultatima Natječaja, Gradu Prelogu, je za navedeni projekt odobreno 624.000,00 kuna. Ovaj se projekt odnosi na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta sa umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Ukupna vrijednost pripremnih radova je oko milijun i pol kuna, izvođač je tvrtka Pavlic Asfalt Beton, a s obzirom na vremenske uvjete, rok za završetak tih radova je 1. svibnja. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljat će se u suradnji sa Hrvatskim nogometnim savezom.

Trenutno unutar kluba djeluje 7 selekcija mlađih dobnih kategorija: U6 – dječaci do 6 godina, natječu se turnirski za ekipama svojeg uzrasta – trener Patrik Šimunić, U7 – dječaci do 7 godina, natječu se u Ligi predpočetnika Međimurskog nogometnog saveza – trener Patrik Šimunić, U9 – natječu se u Ligi početnika Međimurskog nogometnog saveza – trener Denis Golubić, U11 2013. – natječu se u Ligi U11 Međimurskog nogometnog saveza – trener Nikola Bukal, U11 2012. – natječu se u 2 NL Zapad Hrvatskog nogometnog saveza – trener Ivan Zrna, U13 – natječu se u 2 NL Zapad Hrvatskog nogometnog saveza – trener Damir Pigac, U15 – natječu se u 2 NL Zapad Hrvatskog nogometnog saveza – trener Tomislav Lipić, U19 – natječu se u Kvalitetnoj ligi Škola nogometa MNS – a – trener Davor Balent dok sa golmanima kluba radi trener Davor Čonkaš  Dio nogometne škole su i Galeb iz Oporovca, ČSK – a, Otok, Hodošan, Drava iz Donjeg Mihaljevca i Mladost iz Svete Marije. Ukupno je danas prema službenom Comet sustavu HNS – a, u Mladosti registrirano 188 igračica i igrača. Niz naslova prvaka proslavljen je prošle sezone u Parku Mladosti. U čak četiri od devet liga, u kojima su sudjelovali prošle godine, mladi nogometaši nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet završili su na prvom mjestu. Naslov prvaka tako je prošle sezone proslavila ekipa U19 sa svojim trenerom Davorom Balentom, ekipa U8 sa trenerom Denisom Golubićem, a posebno je veselo bilo prilikom proslave dvostrukih prvaka, ekipe U11, koja je osvojila naslov i u županijskoj i regionalnoj ligi, a kao trener ih je vodio Ivan Jarić. Sa četiri ekipe Mladost je sudjelovala na međunarodnom turniru u Crikvenici. Iako nije bilo osvojenih medalja, uspješno su predstavljali Grad Prelog. Niz igrača i igračica poniklih u klubu danas igra u klubovima u Koprivnici, Varaždinu, Čakovcu i Zagrebu. Ukupno njih šesnaest, od 2012. do 2007. godišta. Također, zahvaljujući trudu najviše trenera, Mladost Komet je domaćin Festivala nogometa. Turnir djece prerastao je u najveći turnir za djecu u ovom kraju, sa preko 120 ekipa i tisuću malih nogometaša u dva dana u Prelogu. Seniorska ekipa prošlu sezonu završila je na šestom mjestu posljednje sezone 4. Nogometne lige Čakovec Varaždin te su odigrali polufinale Kupa Međimurskog nogometnog saveza. Šesto mjesto koštalo je Mladost Komet igranja u Trećoj HNL Sjever, gdje su na kraju bili jedanaesti zainteresirani klub. Ove sezone Mladost Komet igra u Međimurskoj Premier ligi. Godinu je kao trener počeo Ivan Habuš, zamijenio ga je Tomica Šestan, a njega je zbog, nažalost zdravstvenih razloga, krajem prošle polusezone zamijenio Denis Golubić. On će nastaviti voditi ekipu i na proljeće. Mirno proljeće te zbog trenutne situacije na tablici ostanak u ligi, je prioritet, a predsjednik je istaknuo da je osvajanje Zimskog dvoranskog prvenstva Međimurja dobar zalog za proljetni dio sezone.

„2023. godina je godina u kojoj se obilježava 110 godina od prvog spominjanja nogometa u Prelogu. Mada, evo ja imam ovdje prijepis Lista Međimurje iz 1912. godine gdje se spominje klub iz Perlaka, odnosno Preloga. Završetak terena sa umjetnom travom biti će prilika da to proslavimo na pravi način. Mi smo ove godine već dosta toga odradili. Napisan je projekt za financiranje Zajednici sportskih udruga Grada Preloga, napisana izvješća za potrošena sredstva od prošle godine, pripremljena preregistracija igrača, u krajnjoj liniji, pripremljena i ova skupština. Organizirali smo spomenuti Festival nogometa. Neki dečki, treneri sa strane, rekli su da je to najbolje organiziran turnir u ovome kraju. Pred nama je turbulentno razdoblje. Zbog radova na našem igralištu, mi moramo naći mjesto gdje će naša djeca pronaći dom. Dakle organizirati treninge za sedam ekipa i seniore. Pripremiti se za nastavak prvenstva gdje moramo osigurati ostanak. Čim završi sezona, krenuti sa pripremama za Ljetne noći Grada Preloga i naš „turnir“, slagati ekipu za sljedeću sezonu. Postoji ideja da se organizira, kada bude gotovo igralište s umjetnom travom, jedan međunarodni turnir u jednom godištu, mlađih dobnih kategorija. Planiramo otputovati u Crikvenicu sa dvije ekipe djece na međunarodni nogometni turnir. Tu je organizacija svih utakmica, svih događanja, pisanje čekova za članarine svaki mjesec. Puno je posla i pozivam sve one koji žele da nam se pridruže“, istaknuo je predsjednik Sokač.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr