SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Najavljen Gospodarski forum i Adventska čarolija u Prelogu

Fotografije uz članak 12
16.11.2023

Konferencijom za novinare, održanom u prostoru Uprave Grada Preloga, najavljen je ovogodišnji Gospodarski forum Grada Preloga te brojna događanja u Prelogu pod nazivom Adventska čarolija u Prelogu. O svemu su govorili gradonačelnik Ljubomir Kolarek, direktorica Turističke zajednice Grada Preloga Petra Bobić, Martina Pakšec iz tvrtke PR Lady Events & Weddings te Željko Sokač iz Uprave Grada Preloga.

Grad Prelog i ove godine organizira tradicionalni susret gospodarstvenika s područja Preloga, pod nazivom Gospodarski forum Grada Preloga 2023. Gospodarski forum Grada Preloga 2023. održat će se 24. studenog 2023. godine (petak) u Hotelu Panorama – DG Sport u Prelogu. I ove godine priprema se bogat program Gospodarskog foruma, kojemu se ove godine sa svojim gospodarstvenicima pridružuju i općine Donja Dubrava, Goričan, Mala Subotica i Podturen. Nakon završne svečanosti slijedi i tradicionalno druženje svih poduzetnika s područja Grada Preloga te općina koje sudjeluju u organizaciji ovogodišnjeg Gospodarskog foruma. Partneri ovogodišnjeg foruma su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska zajednica inovatora, HAMAG BICRO, HBOR i Hrvatska poštanska banka. U prvom dijelu Foruma održat će se i nekoliko zanimljivih radionica, odnosno predavanja. Edukaciju o načinima zaštite od računalnih prijevara u financijskom poslovanju trgovačkih društava i ustanova provest će tvrtka Novum Cognitionis d.o.o., predstavnici HAMAG BICRO govorit će o potporama malom i srednjem poduzetništvu, dok će Hrvatski zavod za zapošljavanje održati predavanje o mjerama aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Adventska čarolija u Prelogu kreće 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće te otvorenjem izložbe Mirjane Klobučarić u Pastroalnom centru b. Alojzija Stepinca. Posebno će biti uređen Trg Slobode u Prelogu gdje će se održati i niz glazbenih programa, Božićni sajam, a atmsferu zime donijet će i snježni topovi. Za najmlađe su pripremljene bajkaonice, kazališna predstava, a stiže i neizostavni Sveti Nikola. Svečana će biti proslava Dana Grada Preloga, a uoči svečane sjednice Gradskog vijeća službeno će se i otvoriti rasvjetljeni Trg Slobode, ispred Doma kulture. 10. prosinca koncert će u Sportskoj dvorani DG Sport održati Filip Hozjak, uz pratnju Varaždinskog tamburaškog orkestra i gošću Gabrielu Hrženjak, a Božićni koncert u crkvi sv. Jakoba ove godine dovodi jednu od najpoznatijih hrvatskih ženskih klapa, Klapu Cesarice. Svoje će programe održati i dječji vrtići i škole s područja Preloga, predstavit će se Kulturna udruga Seljačka sloga i udruga umirovljenika sa svojim gostima, za svoje posjetitelje nekoliko je izložaba pripremio Muzej Croata insulanus Grada Preloga, a čeka nas već tradicionalno, na blagdan sv. Stjepana i koncert zborova s područja Preloga u župnoj crkvi sv. Jakoba ap.st. u Prelogu. U Novu godinu stanovnici Preloga i okolice ući će uz glazbeni sastav Dobre vibracije, vatromet i šampanjac. Prva događanja u Novoj 2024. godini biti će koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga u crkvi sv. Jakoba ap.st. te program dočeka ruskog Djeda Mraza u organizaciji Udruge Kalinka. Odaberite nešto za sebe, dođite u Prelog i uživajte“, poručuju iz Grada Preloga i Turističke zajednice.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr