SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Najbolji sportaši Grada Preloga za 2014. godinu

25.02.2015

Alan Perko i Rukometni klub Prelog proglašeni su najuspješnijim sportašima Grada Preloga za 2014. godinu. U srijedu, 25. veljače, u Domu kulture Grada Preloga održana je dodjela nagrada najboljim sportašima Grada Preloga za 2014. godinu, a u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Preloga. Bogata je sportska obitelj u Prelogu. Prošle godine posebnu pozornost imao je sportski ribolov – Prelog je bio domaćin Svjetskog ribolovnog prvenstva. Obnovljen je Park Mladosti u Prelogu. Bilo je dobrih i lošijih rezultata. Sport u Prelogu ima izuzetnu masovnost, u preko četrdesetak udruga okupljen je veliki broj sportaša, volontera, ljubitelja sporta. Sport je nezaobilazan dio grada koji je proslavio 750. godina postojanja. O sportu u prošloj godini govorio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Mato Kljajić, a sportaše Preloga pozdravili su gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović. Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Mato Kljajić naglasio je problem financiranja sporta te pozvao uspješne gospodarstvenike Preloga da pronađu interes u financiranju sporta i sportskih udruga.

Seniorski sastav Rukometnog kluba Prelog natjecao se prošle sezone u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi koja predstavlja najviši rang natjecanja u kojem se RK Prelog dosada natjecao, a koja broji trinaest klubova iz cijele Republike Hrvatske.Na kraju sezone osvojeno je visoko šesto mjesto, što je izvanredan rezultat s obzirom da su svi protivnici u ligi klubovi koji funkcioniraju na profesionalnoj ili poluprofesionalnoj razini. Seniorski sastav RK Prelog osvojio je u 2014. godine i rukometni kup Rukometnog saveza Međimurja te su time izborili plasman u šesnaestinu finala Hrvatskog rukometnog kupa. Dvojica igrača Preloga nagrađeni su krajem prošle godine i posebnim pojedinačnim priznanjima. Mario Belić proglašen je najboljim rukometašem Međimurja, a Ivan Koprek najboljim mladim rukometašem Međimurja, prema izboru Rukometnog saveza Međimurske županije. Rukometaši Preloga ponosni su na činjenicu da za svoj rad i trud ne primaju nikakvu naknadu, a kompletna je momčad Preloga proistekla iz vlastite rukometne škole.

Alan Perko član je Športsko ribolovnog društva Glavatica iz Preloga te je već niz godina dio ribolovne elite Hrvatske. Član je seniorske ekipe Glavatica Pfeifer TTI koja je i ove godine bilježila odlične rezultate u natjecanjima Prvenstva Hrvatske i Kupa Hrvatske. U Prvoj hrvatskoj ligi osvojili su naslov viceprvaka. Alan Perko prvak je Hrvatske u kategoriji mladih ribolovaca do dvadesetitri godine. Osvojio je treće mjesto u seniorskoj kategoriji Prvenstva Hrvatske. Drugim mjestom majstorica u kategoriji seniora izborio je mjesto u seniorskoj reprezentaciji s kojom je na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Prelogu osvojio šesto mjesto, što je drugi po redu najbolji rezultat hrvatske reprezentacije u povijesti. Sudionik je Svjetskog prvenstva do 23 godine u Francuskoj gdje je s reprezentacijom osvojio petnaesto mjesto. Hrvatski olimpijski odbor kategorizirao je Alana Perka kao vrhunskog sportaša III. kategorije.

Priznanja su primili mladi sportaši Erwin Škoda ( ŠRD Glavatica ), Patrik Tkalec ( Grappling klub Maximus ), Ivan Koprek ( RK Prelog ) te ekipa osmogodišnjaka, U – 8, Nogometne škole Prelog. Priznanja za dugogodišnji rad u sportu primili su Tihomir Rođak iz NK Naprijed Cirkovljan, Darko Pandur iz RK Prelog, Zoran Pfeifer iz ŠRD Glavatica, Josip Igrec ( posmrtno ) iz NK Čukovec 77 te Nogometni klub ČSK – a iz Čehovca za 40 godina djelovanja i veteranski sastav Tenis kluba Prelog. Nagrade su predali Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

U zabavnom programu nastupale su članice Pjevačkog zbora Grada Preloga te članovi plesnih klubova iz Mađarske Sportsko fitness klub „Szan dia Studio“ te Eraklin Dance Club iz Nagykanisze.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr