SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Najljepše filmske melodije u Domu kulture

Fotografije uz članak 6
11.09.2020

U organizaciji Doma kulture Grada Preloga, održan je, u petak 11. rujna, koncert glazbenog sastava Cinema paradiso, kojeg čine Krešimir Marmilić (violina) i Kristina Bjelopavlović Cesar (glasovir). Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u sklopu Programa javnih potreba Repubilke Hrvatske. Krešimir Marmilić i Kristina Bjelopavlović Cesar, predstavili su svoj izbor najboljih tema iz glasovitih filmskih uspješnica. U nastupu gostiju iz Zagreba, istaknutih umjetnika, više puta nagrađivanih značajnim nagradama iz svijeta glazbe, posjetitelji su prepoznali poznate melodije stranih i domaćih filmova. Među njima je bila i filmskom nagradom Oscar ovjenčana, pronicava i tragična tema Jona Williamsa iz filma Schindlerova lista, među svim mladima svijeta omiljeni Tango pour una cabeza Carlosa Gardela iz film Miris žene, hit Charliea Chaplina Smile iz filma Moderna vremena te mnoge druge glazbene teme. Svi brojevi bili su popraćeni kadrovima iz istoimenih filmova, pružajući  zadivljujuću  i neponovljivu  komornu  atmosferu iz vremena nijemoga filma.

Krešimir Marmilić, violinist, rođen je 1961. u Zagrebu. Diplomirao 1987. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Kraće vrijeme bio je na usavršavanju kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University, SAD.  Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj, te na većini pozornica hrvatskih festivala i pozornica.. Na koncertnim podijima nastupa kao solist ili kao član komornih ansambala. Koncertno nastupa i u programima elektronskih medija. Godine 1991. pronalazi i otada praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snimao je i solistički nastupao u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Za emisiju o Spadini pisao je i scenario. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine. Osnivač je i voditelj ansambla, gudačkog kvarteta i tria “Cadenza” (1995). Član je Chordes tria, Klavirskog tria MAK, Komornog tria i dua Crisostomo. Uspješno surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima. Svirao je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Od 1999. godine u statusu je samostalnog umjetnika.

Kristina Bjelopavlović Cesar, pijanistica „izuzetne energije, temperamenta i iskonske glazbene nadarenosti“, diplomirala je glasovir s 20 godina u klasi Sretne Meštrović i magistrirala u klasi Marine Ambokadze na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavala se kod uglednih svjetskih pijanističkih pedagoga. Dobitnica je brojnih nagrada na domaćim i inozemnim pijanističkim natjecanjima. Ostvaruje uspješne samostalne solističke nastupe i komorne suradnje. Uz pijanisticu Mateu Leko čini glasovirski duo Twenty fingers, surađuje sa svestranom umjetnicom Zrinkom Posavec i djeluje u swing&jazz sastavu Tom and the Twisters. Glazbena je suradnica i autorica glazbe za predstave Zagrebačkog kazališta mladih. Ostvarila je brojne snimke klasičnog i jazz repertoara. Bavi se i pedagoškim radom.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr