SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Nenad Damarija najbolji na Fletnima i steklima 2023. godine

13.05.2023

U Prelogu je u subotu 13. svibnja održana utrka autoslaloma za Prvenstvo Centralno Europske Zone, Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba u Prelogu pod nazivom 3. Nagrada Grada Preloga 2023. „Fletni i Stekli“ u organizaciji Auto karting kluba DS Racing Prelog i tehničkom izvođenju Auto Klub Delta. Utrku je organizacijski podržala Turistička zajednica Grada Preloga, a u samoj su organizaciji pomogli i članovi vatrogasnih društava s područja Preloga, Policijska uprava međimurska te Policijska postaja Prelog, Gradska organizacija Crvenog križa Čakovec te Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije. Svečanom otvaranju utrke nazočili su i Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, njegovi suradnici Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga te Zdravko Kvakan, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga, a sve je pozdravio i Davor Belić, predsjednik Auto karting kluba DS Racing kluba Prelog.

Prijavljeno je bilo 71 vozačica i vozača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Federacije Bosne i Hercegovine dok ih je do cilja uspješno došlo 56. Nakon mokrog treninga uslijedile su zahvaljujući trudu i mudroj odluci organizatora da ubrza satnicu 3 suhe vožnje na opće oduševljenje publike i vozača. Staza je bila brza, tehnički zahtjevna i svojim ritmom pridonjela minimalnom broju sitnih izlijetanja gdje je najviše nastradao ponos vozača. Najfletniji i najstekliji vozač u ukupnom redoslijedu Centralne europske zone i Prvenstva Hrvatske je bio Nenad Damarija (ujedno i najbrža pojedinačna vožnja) iz Auto klub Pula-Rovinj, dok ga je na drugom mjestu slijedio Goran Sruk iz Auto kluba Dubrava, a treće mjesto je odnio Marin Leš također iz Auto kluba Pula Rovinj. Damarija je i primio prijelazni pokal za pobjedu u ukupnom poretku iz posjeda klupskog mu kolege Hrvoja Belinića. Ovo je bila prva utrka iz ovogodišnje autoslalom serije, a prva sljedeća utrka je Nagrada Grada Ploča 2023. u organizaciji AMK Racing Team Ploče.I ove godine, već tradicionalno, nagrade su najboljima uz predstavnike organizatora i Grada Preloga, podijelili i predstavnici tvrtke Šestan Busch d.o.o. iz Preloga, koji su pripremili i posebnu nagradu, specijalno napravljenu kacigu za ovu priliku. 

Organizatori Auto karting klub DS Racing Prelog te Turistička zajednica Grada Preloga zahvaljuju svima na uspješnoj organizaciji „Fletnih i steklih“, organizacija novog četvrtog izdanja, kreće već danas.

                                        

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr