SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301
Tagovi: Dom za odrasle osobe Orehovica 

Obilježeno sedamdeset godina Doma za odrasle osobe Orehovica

Fotografije uz članak 7
15.11.2018

U prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, sedamdeset godina postojanja proslavio je Dom za odrasle osobe Orehovica. Dom za odrasle osobe Orehovica, pruža usluge dugotrajnog smještaja za odrasle osobe s mentalnim smetnjama, usluge stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, njege, održavanje osobne higijene i pomoći pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, usluge socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije, usluge organiziranog slobodnog vremena, pratnja i organizirani prijevoz, savjetodavnog rada i drugih programa u lokalnoj sredini u cilju poboljšanja života  odraslih osoba s mentalnim smetnjama.

Dom pruža i uslugu organiziranog stanovanja i privremenog smještaja, kao i pružanje skrbi beskućnicima u ekstremnim vremenskim prilikama. Trenutno se na dugotrajnom smještaju u Domu nalazi 164 korisnika, a u organiziranom stanovanju još njih petoro. Dom djeluje u tri zgrade, jedna na drugu nadovezane, građene u različitim  vremenskim periodima. Najstarija zgrada građena je nakon I. svjetskog rata,  kao bivša granična vojarna, a rješenjem Skupštine Kotara Prelog 1948. godine, u njoj je osnovan Dom za stare i nemoćne osobe Orehovica. Nakon toga, a nakon zatvaranja rodilišta u Prelogu, 1968. godine, u istom se prostoru osniva Dom penzionera Prelog, sa depadansom u Orehovici. Gradnjom novog objekta 1975. godine, sjedište doma ponovno se seli u Orehovicu, a Prelog postaje depadansa Doma Orehovica koja se zatvorila 1993. godine, a Dom u Orehovici postaje Zavod za socijalno zdravstvenu zaštitu odraslih osoba, odnosno današnji Dom za odrasle osobe Orehovica.

Proslavu je glazbom pratio Mirko Švenda Žiga, a glazbom i recitacijom predstavili su se štićenici Doma za odrasle osobe Orehovica. Svima je zahvalila ravnateljica Doma za odrasle osobe Suzana Belović, a vrijedan jubilej čestitali su i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te župan Međimurske županije Matija Posavec. Proslavi su nazočili i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Policijske uprave međimurske Ivica Sokač, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec te predstavnici brojnih prijateljskih ustanova.

 

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava