SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301
Tagovi: Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije 

Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju

Fotografije uz članak 1
03.09.2018

I ove se godine možete uključiti u kampanju «Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…» te osvojite vrijedne nagrade, a ujedno iskoristite brojne blagodati tjelesne aktivnosti.

Pravila za sudjelovanje:

Organizatori kampanje su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Gradski bazeni „Marija Ružić“ u Čakovcu. Kampanja je namijenjena punoljetnim osobama s prebivalištem u Međimurskoj županiji, trajat će 3 tjedna, od 03.09.-23.09.2018. godine, a osobe koje ispune osnovne kriterije za prijavu, ulaze u ždrijeb za izbor nagrada.

Pravila za sudjelovanje u kampanji su slijedeća: sudionici trebaju u svakom tjednu barem 3 dana pješačiti ili koristiti bicikl u svrhu transporta, rekreacije ili u svrhu sportskih aktivnosti. Kako bi tom prilikom zadovoljili minimalnu preporučenu razinu aerobne tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta od 2,5 sata tjedno, tijekom svakog tjedna pješaci trebaju proći pješice barem 10 km, a biciklisti 40 kilometara (a tijekom cijele kampanje pješaci 30 km, a biciklisti 120 km).  Sudionici tijekom kampanje bilježe broj prijeđenih kilometara (ili broj sati tjelesne aktivnosti) te po završetku kampanje prijavljuju rezultate u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, koji će organizirati izvlačenje i dodjelu nagrada.

Pristupnice s prijavom rezultata mogu se podići u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, u ambulantama obiteljske medicine  te u ljekarnama, a od 21.09.2018. ćete ih moći skinuti i s naše web stranice - www.zzjz-ck.hr . Nije se potrebno prijaviti na početku kampanje, već će prijava rezultata započeti u petak 21.09.2018., a trajat će do 25.09.2018. godine. Prijave će se moći poslati poštom, a bit će omogućena i on line prijava na našoj web stranici (molimo da se ne vrši dvostruka prijava). Sudjelovanjem u kampanji sudionici daju suglasnost organizatoru za objavu i korištenje, odnosno obradu svojih osobnih podataka u svrhu provođenja kampanje*.

Sudionici kampanje koji zadovolje sve kriterije za prijavu te pošalju prijavu u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, ulaze u ždrijeb za izbor nagrada.

Nagrade su vrlo poticajne: 1. nagrada – bicikl, 2. nagrada-sportski sat, 3. nagrada-sportska jakna, 4. nagrada-biciklistička kaciga, 5. nagrada - aparat za mjerenje koraka-pedometar.

Deset sudionika osvojit će sigurnosnu opremu za pješake i bicikliste, osoba koja će proći najviše kilometara osvojit će ciklokompjuter te sportsku majicu, a za sve prijavljene osobe osigurane su jednodnevne karte za kupanje na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu, koje će se moći iskoristiti do kraja ove godine. Izvlačenje nagrada ždrijebom će biti na Trgu Republike u Čakovcu 28.rujna u 11,30h u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, a dodjela nagrada će biti 03.10.2018. godine u 13h u ZZJZ Međimurske županije.

Mogućnost prijave ustanova i tvrtki, po prvi puta smo omogućili 2015. godine, a prijaviti se može tvrtka/ustanova iz koje se nekoliko zaposlenika prijavilo za sudjelovanje u kampanji u pojedinačnoj kategoriji. Poželjno je da tvrtka na bilo koji način potakne/stimulira svoje zaposlenike na aktivan transport, odnosno redovitu tjelesnu aktivnost, budući je kod aktivnih zaposlenika dokazana veća radna produktivnost nego u neaktivnih (prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, od 2-52%). Tvrtke i ustanove trebaju također popuniti prijavnicu te navesti na koji način stimuliraju zaposlenike, te poslati popis zaposlenika koji su se prijavili i u pojedinačnoj kategoriji.

U kategoriji prijavljenih tvrtki dodijelit ćemo samo jednu nagradu tvrtki koja bude izvučena ždrijebom. Nagrada uključuje radionicu na temu „Čimbenici rizika za bolesti srca i krvnih žila“ koju će djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije organizirati za 50-tak zaposlenika izvučene tvrtke.

Više o kampanji pročitajte u pozivu za uključivanje koji je u prilogu.

Datoteke uz članak
Pješke ili biciklom na posao 2018. godine.pdf    Pješke ili biciklom na posao 2018. godine 371.74 kB

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava