SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Posjet premijera Plenkovića Gradu Prelogu

25.07.2019

U posjetu Gradu Prelogu, a u sklopu sjednice Vlade te posjeta Međimurskoj županiji, boravio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. U njegovoj pratnji bili su potpredsjednik Vlade te ministar obrane Damir Krstičević i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Dočekali su ih gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, njegov zamjenik Zdravko Kvakan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te gospodarstvenici s područja Preloga. Gradonačelnik Kolarek zahvalio je premijeru i ministrima na pomoći u realizaciji brojnih projekata na području Preloga. Trenutno su pri završetku investicije veće od 30 milijuna kuna, vezane za izgradnju Poduzetničkog centra Prelog, obnovu Dječjeg vrtića Fijolica, izgradnju odmorišta za bicikliste, a kreće i višemilijunska investicija ulaganja u komunalnu infrastrukturu Gospodarske zone Sjever, odnosno njezinog proširenja. Posebno je gradonačelnik istakao želju za uređenjem trga u centru Preloga, iza gradske uprave, zatim potrebu za osnivanjem Centra za socijalnu skrb Prelog, istakao je i probleme vezane uz problem vlasništva zemljišta, gdje su dijelovi zemljišta koji su potrebni za određene razvojne projekte još uvijek u državnom vlasništvu. Želja je u Prelogu i izgradnja hladnjače, potrebne za daljnji iskorak u razvoju poljoprivrede. Premijer je istakao razumijevanje i podršku za sve nabrojeno, a neke su se teme našle već i na sjednici Vlade u Čakovcu.

Tako se na samoj sjednici Vlade, našlo i nekoliko točaka vezanih uz Prelog. Jedna od točaka bila je izgradnja sjeverne zaobilaznice Grada Preloga, podržano je osnivanje javne ustanove Centra za socijalnu skrb Prelog, donijeta je odluka o proglašenju projekta „Napredna geotermalna energana s internalizacijom ugljikovih spojeva AAT Gheotermae“ strateškim investicijskim projektom Vlade Republike Hrvatske te je razgovarano o izgradnji lječilišno – turističkog kompleksa Draškovec.

U samom Gradu Prelogu, nakon radnog sastanka u gradskoj upravi Grada Preloga, premijer Plenković posjetio je Poduzetnički centar Prelog, gdje mu je voditeljica projekta Miljenka Radović predstavila ovaj projekt, a radovi na završetku Poduzetničkog centra Prelog polako se privode kraju. Osnovni dio projekta „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“ je izgradnja tzv. poslovne infrastrukture, odnosno izgradnja zgrade Poduzetničkog centra Prelog. Zgrada je površine 2.172 m², u cijelosti je izgrađena i za istu je ishođena uporabna dozvola. U tijeku je opremanje građevine s namještajem te je u postupku javna nabava opremanja građevine informatičkom i elektroničkom opremom. Nakon Poduzetničkog centra Prelog, premijer Plenković sa suradnicima, posjetio je tvrtke Šestan Busch d.o.o. te Hilding Anders d.o.o., gdje su im domaćini bili direktori tvrtki Alojzije Šestan, odnosno Damir Matijević.

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava