SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Povodom Valentinova, ljubav spojila škole

Fotografije uz članak 8
10.02.2023

„Vaša je partnerica onakva kako se Vi odnosite prema njoj. Kada partnericu obaspeš poštovanjem, kada vjeruješ u nju, ona osjeti samopouzdanje, a kada je podcijeniš, ona se osjeti jadnom i beznačajnom.“ – citat je to iz komedije „Lutka“ autora Mire Gavrana u kojoj androidna lutka ukazuje muškarcu na propuste koje je činio s bivšom partnericom. Priča poziva na uzajamno razumijevanje žena i muškaraca te osvještavanje da se stvarni muško-ženski odnos ne može zamijeniti ni virtualnom ni kupljenom ljubavlju.

Ulomak iz te međunarodne uspješnice velikog i svjetski omiljenog hrvatskog književnika  izveli su u srijedu, 8. veljače u dvorani Srednje škole Prelog  gimnazijalci Sara Mikec i Erik Fundak, pod režiserskom palicom Željke Ivančok Varga, prof. hrvatskog jezika. Predstava je izazvala veliku pozornost mlade publike u kojoj su bili učenici osmaši iz Osnovne škole Prelog te dio učenika Srednje škole Prelog ( 3. i 4. razred gimnazije). Okupili su se kako bi zajedno obilježili Dan svetog Valentina, poznat i kao Dan zaljubljenih.

Srednja škola Prelog unatrag desetak godina njeguje obilježavanje tog dana projektom Festival ljubavi čiji je cilj druženje učenika dviju škola, upoznavanje te međusobno zbližavanje i učenika i nastavnika kroz prigodni edukativno zabavni program. Osim predstave, učenici SŠ Prelog sa svojim su nastavnicima za osmaše pripremili i glazbeni program koji su izvele članice školskog zbora SŠP-a. U koreografiji Tanje Baksa, prof. plesala se i bachata, poznata kao ples ljubavi i romantike. A kako to uvijek biva kad je SŠ Prelog u pitanju, bilo je i pregršt prigodnih slastica, zalogajčića i bezalkoholnih koktela koje su pripremili budući ugostitelji sa svojim nastavnicima iz ugostiteljstva (A. Naranđa, M. Štajerec i V. Turek) i prehrane (S. Janković, J. Kalšan, J. Poljak i G. Žvorc), dok se nastavnik Zoran Tomašić s učenicima pobrinuo da sve bude prigodno posluženo i dekorirano. Uz spomenute učenike i nastavnike cjelokupni projekt koordinirale su knjižničarka Nataša Sakač, pedagoginja Tanja Lilić te profesorice Željka Ivančok Varga i Sanja Kovačić, dok je program vodio gimnazijalac Nikola Srpak. Druženje je zaokruženo  opuštenim druženjem, smijehom i veseljem. Baš kako i treba biti kada je ljubav u pitanju.

Tekst: Sanja Kovačić

Foto: Nataša Sakač

 

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr