SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Predstava „Bog te nema rad“ veliki pobjednik KAM – a!

15.04.2018

Osvajanjem nagrada za najbolju predstavu, režiju, amaterski dramski tekst, glavnu mušku ulogu i sporednu žensku ulogu, predstava „Bog te nema rad“ Kazališne družine „Štolcer“, prema tekstu Kristine Štebih pomela je konkrenciju na ovogodišnjem Festivalu KAM u Prelogu. Nakon tri dana, završen je ovogodišnji Festival kazališnih amatera Međimurja, a organizatori su bili Odbor kazališnih amatera Međimurja te Kulturna udruga Seljačka sloga iz Preloga. Županijski žiri u sastavu Igor Ružić, kazališni kritičar, Barbara Rocco, glumica i redateljica i Sanja Nikčević, prof.dr.sc, teatrologinja odgledao je sve predstave te odabrao najbolje koji će u mjesecu svibnju predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji se održava na dvije lokacije: u Pazinu od 11. do 13. svibnja i u Vodicama od 25. do 27. svibnja gdje će ujedno biti i proglašenje pobjednika.

Tako su za najbolju mušku sporednu ulogu nominirani Mario Nerer za ulogu sina Iveka u predstavi „Na smrtni posteli“, u izvođenju KUD „Mura“ Mursko Središće, Emil Cvek za ulogu Pište u  predstavi „Kriminalne zaruke“ u izvođenju KUD „Općine Donji Kraljevec“, Ivan Beč za ulogu djeda Bartola u predstavi „Dogodovčine na Hlačarovom gruntu“ u izvođenju KUD „Katruže“ Ivanovec, Boris Velicki za ulogu Simona u predstavi „Zabranjeno voće“, u izvođenju KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće te Dino Pavleković za ulogu luftinspektora u  predstavi „Bog te nema rad“ u izvođenju KD "Štolcer“ iz Čakovca. Nagradu je dobio Boris Velicki za ulogu Simona u predstavi „Zabranjeno voće“ u izvođenju KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće. Za najbolju sporednu žensku ulogu nominirane su bile Petra Balić za ulogu udovice Lize Maček u predstavi „Bog te nema rad“ u izvođenju KD „Štolcer“ iz Čakovca, Dijana Kirić za ulogu udovice Betike Čavke u predstavi „Bog te nema rad“, u izvođenju KD „Štolcer“ iz Čakovca, Jelena Moharić za ulogu Mare u predstavi „Na smrtni posteli“, u izvođenju KUD „Mura“ Mursko Središće, Jasmina Rep za ulogu Rože prve grešnice u predstavi „Tajanstvene nosečnosti blagoslovlenih ženskih“, u izvođenju KUD „Sveti Jeronim“ Štrigova i Sidonija Hadžić  za ulogu Kate u predstavi „Hudi beteg“, u izvođenju KUD „Strahoninec“, a nagrađena je Petra Balić  za ulogu udovice Lize Maček u predstavi „Bog te nema rad“, u izvođenju KD „Štolcer“ iz Čakovca.

U konkurenciji za najbolju mušku ulogu nagrađen je Marko Baksa za ulogu žejnoga Frenkija u predstavi „Bog te nema rad“, u izvođenju KD „Štolcer“ iz Čakovca, a još su bili nominirani Marko Zidarić za ulogu buraza u predstavi „THE WALL“, u izvođenju CEZAM i Dramskog studia DADA, Vlado Kovač za ulogu Franca u predstavi „Skrivačkanje“, u izvođenju Priločke amaterske scene, Dejan Novak za ulogu Zlatka u predstavi „Skrivačkanje“, u izvođenju Priločke amaterske scene te Franjo Sedlar za ulogu Miške u predstavi „Za Domovinu“, u izvođenju KUU „Veseli Međimurci“ Čakovec. Nagradu za najbolju žensku ulogu primila je Asja Vidović za ulogu romkinje Slađane u predstavi „THE WALL“ u izvođenju CEZAM I Dramskog studia DADA, a u konkurenciji za nagradu bile su i Kristina Štebih za ulogu vujne Javorke u predstavi „Bog te nema rad“, u izvođenju KD „Štolcer“ iz Čakovca, Martina Kuretić Sedlar za ulogu Bare u predstavi „Za Domovinu“, u izvođenju KUU „Veseli Međimurci“ Čakovec, Antonija Mrla  za ulogu Marije u predstavi „THE WALL“, u izvođenju CEZAM I Dramskog studia DADA i Štefica Oreški za ulogu Felicije u predstavi „Zabranjeno voće“, u izvođenju KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće

 

Nagradu za najbolju režiju ovogodišnjeg KAM – a primio je Dejan Buvač  za režiju predstave „Bog te nema rad“, u izvođenju KD „Štolcer“ iz Čakovca, a u konkurenciji za nagradu bili su i Dejan Buvač za režiju predstave „Zabranjeno voće“, u izvođenju KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, Bojan Bračko za režiju predstave „Na smrtni posteli“, u izvođenju KUD „Mura“ Mursko Središće, Sanja Rašan za režiju predstave „Kriminalne zaruke“, u izvođenju KUD „Općine Donji Kraljevec“ te Jagoda Srša za režiju predstave „Fašenski pondelek“, u izvođenju KUD „Žiškovec“.

 

Nagrada za najbolji dramski amaterski tekst i ove godine dodjeljivala se prema posebnoj proceduri. Tekstovi koji su prema Pravilima Festivala KAM zadovoljili kriterije poslani su u izvornom obliku na čitanje i selekciju. Članica žirija zadužena za dodjelu nagrade bila je prof. dr. sc. Sanja Nikčević. Tako su nominirani tekstovi Đure Horvata, „Dogodovčine na Hlačarovom gruntu“ (u izvođenju KUD „Katruže“ Ivanovec), „Ljubav na plotu“ Franje Magaša (u izvođenju Međimurskog folklornog društva Ljubljana), zatim tekst Sanje Rašan „Kriminalne zaruke“ (u izvođenju KUD „Općine Donji Kraljevec“), Kristine Štebih, „Bog te nema rad“ (u izvođenju KD "Štolcer" Čakovec) te Rajke Trokter, „Poverlive osobe“ (u izvođenju KUU "Lipa" Gornji Mihaljevec). Nagrada je, kao najboljem dramskom amaterskom tekstu, pripala Kristini Štebih za tekst predstave „Bog te nema rad“.

 

Najboljom je predstavom proglašena predstava „Bog te nema rad“ u izvođenju Kazališne družine "Štolcer" Čakovec, a nominirane su bile i predstave „THE WALL“ u izvođenju CEZAM i Dramskog studia DADA, „Zabranjeno voće“ u izvođenju  KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, „Skrivačkanje“ u izvođenju Priločke amaterske scene te predstava „Za Domovinu“ u izvođenju KUU „Veseli Međimurci“ Čakovec.

 

Predstava „Bog te nema rad“ autorice Kristine Štebih u režiji Dejana Buvača predstavljat će Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji se ove godine održava u dva grada, Pazinu od 11. do 13. svibnja i u Vodicama od 25. do 27. svibnja. Osim spomenute predstave državni selektor Igor Ružić, kao drugog predstavnika  odabrao je predstavu „Za Domovinu“ autora Stjepana Škvorca u izvođenju Kulturno umjetničke udruge „Veseli Međimurci“ Čakovec.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava