SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Prelog oduševio umirovljenike iz Prekmurja

Fotografije uz članak 14
15.06.2023

Čak 74 umirovljenika iz prekmurske Općine Puconci posjetilo je 14. lipnja 2023. godine Grad Prelog. Potaknuti prijateljskim odnosima Općine Puconci i Grada Preloga, koji se temelje i na brojnim partnerstvima na europskim projektima, ali i povelji o prijateljstvu između dvije sredine, te na prijedlog Turističke zajednice Grada Preloga, skupina veselih umirovljenika provela je prelijepi sunčani dan istražujući Prelog i okolicu. Nakon dolaska i kratkog upoznavanja s direktoricom Turističke zajednice, Petrom Bobić, skupina je posjetila crkvu svetog Jakoba ap.st. gdje ih je dočekao župnik vikar, Dominik Cestar, koji je posjetitelje oduševio predstavljanjem crkve i župe. Posjetitelje iz Prekmurja posebno je oduševila činjenica da je jedan od župnika Župe sv. Jakoba Starijeg u Prelogu, Ivan Kuhar, porijeklom iz Prekmurja, a kršten je upravo u Puconcima.

Nakon posjeta Muzeju Croata Insulanus Grada Preloga, gdje je ravnateljica Iva Kožnjak oduševljenim posjetiteljima iz Slovenije predstavila muzejski postav i aktivnosti Muzeja, skupinu je u Gradskoj vijećnici dočekao i u ime Grada Preloga pozdravio Željko Sokač iz Odsjeka za poslove gradonačelnika te im je, uz kratko predstavljanje povijesti i sadašnjosti Grada, poželio ugodan boravak u Prelogu.

Nakon predstavljanja Grada, umirovljenici su se uputili u Oporovec, točnije kod obitelji Zadravec. Nakon upoznavanja s misijom i vizijom OPG-a Zadravec te razgledavanja imanja na kojem ova vrijedna obitelj uzgaja koze i proizvodi odličan kozji sir, posjetitelji su mogli degustirati više vrsta sireva i proizvoda od kozjeg mlijeka, ali i hraniti koze te se poigrati s jarićima.

Gastronomsku ponudu Preloga posjetitelji su doživjeli na Marini Prelog, gdje su ih dočekali i pozdravili gradonačelnik Ljubomir Kolarek, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije, Željko Poredoš, te pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada i projekte, Miroslav Hržić. Priliku za ugodni razgovor s predstavnicima Grada i prisjećanje o ugodnoj suradnji s Gradom na projektima iskoristio je i nekadašnji načelnik Općine Puconci, gospodin Ludvik Novak, koji se kao umirovljenik pridružio izletnicima iz Prekmurja. Savršen boravak u Prelogu posjetitelji iz Slovenije zaključili su panoramskom vožnjom čamcem po jezeru, u čemu im je pomogao Nautički klub Labud Prelog.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr