SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Proglašeni najbolji sportaši

27.02.2013

1. ožujka

U Domu kulture u Prelogu održana je dodjela nagrada najboljim sportašima Grada Preloga u 2012. godini.

Najboljim sportašem proglašen je Alen Perko, član seniorske ekipe ŠRD Glavatica, Glavatica Pfeifer TTI, koja je ujedno proglašena i najboljom ekipom. U Prelogu nažalost, ni ove godine, nije bilo najbolje sportašice ni najbolje ženske ekipe. Ženski sport u Prelogu na životu drži jedino Ženski rukometni klub Prelog. Govoreći o sportu u Prelogu u prošloj godini, Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga istakao je kroničan nedostatak financijskih sredstava, ali nažalost i vrhunskih sportskih rezultata. No, veliki je uspjeh, i to što ni jedna udruga nije ugašena u prošloj godini.U radu s mladima prednjače rukometaši i nogometaši, a velika stvar za sportski Prelog je izgradnja sportskog centra DG Sport te konačni početak radova na uređenju Parka Mladosti u Prelogu. Prelog se ponosi i sa dva stogodišnjaka, Nogometnim klubom Mladost iz Preloga te ŠRD-om Glavatica. M. Kljajić je istakao i veliko zadovoljstvo suradnjom s gradskim strukturama i posebno gradonačelnikom Dragutinom Glavinom. Prigodnim riječima prisutnima su se obratili gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina, koji je govorio o tradiciji i važnosti sporta u gradu Prelogu, kao i izdvajanju Grada za sport i sportske objekte, i međimurski dožupan Matija Posavec.


Najbolji sportaš Alan Perko je hrvatski reprezentativac, sudionik Svjetskog juniorskog prvenstva. S reprezentacijom Hrvatske do 18 godina osvojio je četvrto mjesto te je proglašen dvanaestim ribolovcem svijeta u kategoriji do osamnaest godina. Na prvenstvu Hrvatske za mlađe senioru, do dvadesetitri godine osvajio treće mjesto te je izborio mjesto u ribolovnoj reprezentaciji "U- 23" za svjetsko prvenstvo ove 2013. godine. Alan Perko član je seniorske ekipe ŠRD Glavatica,  te je u Prvoj hrvatskoj ligi za seniore  u pojedinačnoj konkurenciji osvojio drugo mjesto, iako je po godinama još uvijek junior. Na natjecanju za Kup Hrvatske, 59. Kup Hrvatsko športsko ribolovnog saveza, osvojio je treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.Najboljom ekipom proglašeni su seniori ŠRD Glavatica, ekipa Glavatica - Pfeifer TTI. Oni su od ove godine u Prvoj hrvatskoj ligi Hrvatskog športsko ribolovnog saveza te su u tom natjecanju osvojili treće mjesto. Osvajanjem trećeg mjesta Glavatica je ostvarila rezultate iznad svih očekivanja i prema riječima vodećih ljudi Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, to je prvi puta da se netko od debitanata plasirao tako visoko. Seniori su na završnici Kupa Hrvatske, 59. Kupu Hrvatskog športsko ribolovnog saveza osvojili treće mjesto. Za seniorsku ekipu nastupili su: Alan Perko, Miljenko Perko, Mladen Kovač, Boris Klarić, Zdravko Gotovac, kapetan ekipe Zoran Pfeifer.

Nagrade za izuzetne rezultate u mlađim dobnim kategorijama primili su Luka Marđetko iz Karate kluba Mihovil te Tajana Židov, članica Atletskog kluba Međimurje. Nagrade za doprinos u razvoju sporta primili su Igor Židov iz Cirkovljana na prijedlog Nogometnog kluba Naprijed te Dubravko Hozjak iz Preloga, na prijedlog Rukometnog kluba Prelog. Za izuzetne rezultate nagradu je primila ekipa "Sport Trap Team" Lovačkog društva Fazan iz Draškovca, a priznanje za 100 godina djelovanja Športsko ribolovno društvo Glavatica iz Preloga. Nagrade su predali gradonačelnik Dragutin Glavina, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Mato Kljajić i zamjenik gradonačelnika Ljubomir Kolarek. U zabavnom dijelu nastupili su Filip Hozjak te Mažoretkinje Goričan. Svečanost je vodio Željko Sokač.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr