SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Rad Knjižnice i čitaonice Grada Preloga

Fotografije uz članak 7
Završeno 04.05.2020 - 30.06.2020

Od ponedjeljka, 4. svibnja, s radom će započeti Knjižnica i čitaonica Grada Preloga. U nastavku možete pročitati sve o načinu rada Knjižnice i čitaonice u novonastalim uvjetima.

Prostor knjižnice

Iz prostora knjižnice uklonjene su igračke, stolice i računala. Prostor je raspoređen tako da omogućuje slobodno kretanje i fizički razmak među strankama i djelatnicama. Na podu su postavljene oznake o nužnoj udaljenosti među korisnicima.

Građa

Povrat građe odlaže se u kolica u hodniku zgrade. Kolica se nalaze na ulazu na vidljivom mjestu te su dostupna svim korisnicima bez ulaza u prostor knjižnice. Nakon toga, građa se odlaže u karantenu u studijskoj čitaonici. Građa se odlaže u kartonske kutije te se datira. Nakon isteka karantene od 72 sata, vanjske korice se dezinficiraju 70% etilnim alkoholom te se građa vraća u posudbu i na police.

Djelatnici

Djelatnice rade u jednoj smjeni po navedenom rasporedu. Prostorne mogućnosti zadovoljavaju održavanje razmaka te su radne jedinice odvojene na propisanu udaljenost od 2 metra. Djelatnicama je omogućena zaštitna oprema (rukavice, maske, viziri) i ugrađena je zaštitna pregrada koja fizički odvaja djelatnike od korisnika. Neprekidno su im na raspolaganju dezinfekcijska sredstva (gelovi, tekući dezinficijensi, sprejevi, vlažne maramice). Prije dolaska na posao djelatnice mjere tjelesnu temperaturu.

Usluge

Knjižnica nudi mogućnost posudbe i povrata građe. Sve ostale usluge nisu dostupne do daljnjega (računala, igračke, čitaonica, manifestacije, edukacije itd.). Korisnike se potiče na korištenje kataloga i produživanje građe putem telefona, emaila i Facebook stranice knjižnice.

Korisnici

Ulaz u knjižnicu je dopušten isključivo za posudbu građe. Korisnici koji samo vraćaju građu i ne posuđuju novu, odlažu ju u kolica na ulazu u zgradu i ne ulaze u knjižnicu. Duže zadržavanje u knjižnici je zabranjeno. Korisnici koji posuđuju građu mogu samostalno birati naslove s polica. S obzirom na kvadraturu, istovremeno u knjižnici, uz djelatnike, mogu boraviti 2 korisnika. Korisnici među sobom i djelatnicima moraju održavati minimalni razmak od 2 metra.

Higijena

Na vidljivim mjestima istaknute su upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni. Na ulazu u zgradu i knjižnicu nalaze se dispenzeri za sanitaciju ruku. Prije rukovanja građom, korisnici obavezno moraju dezinficirati ruke. Korisnički sanitarni čvorovi nisu u upotrebi. Provodi se učestala dezinfekcija kvaka, telefona, tipkovnica i radnih površina te općenito prostora knjižnice. Organizirano posebno odlaganje iskorištene zaštitne opreme.

Radno vrijeme

Knjižnica će u periodu od 04.05.2020. do daljnjega, ovisno o epidemiološkoj situaciji, za korisnike raditi prema sljedećem rasporedu:

  • Ponedjeljak i utorak 13:30 - 19:00
  • Srijeda, četvrtak i petak 9:30 - 15:00

Informiranje

Korisnici se informiraju o svim pravilima putem plakata istaknutih na ulazu u knjižnicu te unutar prostora. Informacije se objavljuju na službenim web stranicama Knjižnice i Grada Preloga te na društvenim mrežama u okviru stranica i grupa KIČ Prelog.

Datoteke uz članak
Odluka o ograničenom radu s građom i korisnicima Knjižnice i čitaonice Grada Preloga.pdf    Odluka o ograničenom radu s građom i korisnicima Knjižnice i čitaonice Grada Preloga 441.82 kB

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr