SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Radionica projekta „ENES-CE“

Fotografije uz članak 1
17.02.2021

Grad Prelog i Međimurska energetska agencija d.o.o. pozivaju sve zainteresirane građane na radionicu u sklopu projekta „ENES-CE - Povećanje kapaciteta javnih institucija u planiranju i provođenju lokalnih energetskih strategija i planova u suradnji sa građanima“ koja će se održati dana 17. veljače 2021. godine u Poduzetničkom centru Prelog, Hrupine 7b, Prelog s početkom u 14:00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja radionice je 2 sata. Cilj radionice je upoznati građane s mogućnostima aktivnog uključivanja u procese planiranja i unapređenja energetskog razvoja naše zajednice. Na taj će se način doprinijeti održivom regionalnom razvoju i to pomoću osnivanja građanskih energetskih zajednica koje će jedinicama lokalne samouprave pružati pomoć i potporu (bottom-up princip) kod planiranja i kasnije implementacije energetskih strategija i planova.

Energetske zajednice su inicijative, temeljene na lokalnim rješenjima i suradnji, koje mogu uspostaviti fizičke osobe ili skupine fizičkih osoba, mala poduzeća, lokalne vlasti, ili pak kućanstva. Lokalne energetske zajednice mogu imati ključnu ulogu u energetskoj tranziciji i poticati razvoj održivih energetskih tehnologija korisnih za lokalne zajednice te za Europsku uniju u cjelini. To će posljedično olakšati postizanje ciljeva zacrtanih u planskim i strateškim dokumentima na lokalnoj i regionalnoj razini te će se istovremeno podići razina svijesti o potrebi povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Molimo sve zainteresirane da se prijave na navedenom linku najkasnije do 16. veljače 2021. godine: https://bit.ly/3aFeq37 . Sukladno trenutno važećim epidemiološkim mjerama, broj sudionika je ograničen. Program radionice se nalazi u nastavku, a više informacija o projektu možete pronaći na njegovim službenim stranicama https://www.interreg-central.eu/Content.Node/ENES-CE.html. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se javite na grad-financije@prelog.hr ili maja.bratko@menea.hr.

Projekt će predstaviti Miroslav Hržić iz Grada Preloga, o temi „Budućnost transformacije gradova kroz EU Zeleni plan“  govorit će Erica Svetec iz Zelene energetske zadruge, o temi „Novi smjer u razvoju energetske politike grada Preloga u suradnji s građanima“ govorit će Maja Katić i Hajdana Rukavina iz Zelene energetske zadruge, iskustva osnivanja energetske zadruge KLIK u Križevcima predstavit će Sanela Mikulčić iz Križevačkog Laboratorija Inovacija za Klimu, dok će potencijalne energetske projekte u suradnji s građanima iz SECAP-a predstaviti Niki Radiković iz Međimurske energetske agencije d.o.o.

Poziv - Radionica "Uključite se u kreiranje energetske politike Grada Preloga!"

Datoteke uz članak
Poziv - Radionica Uključite se u kreiranje energetske politike Grada Preloga!.pdf    Poziv - Radionica "Uključite se u kreiranje energetske politike Grada Preloga!" 200.65 kB

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr