SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Radionica za poljoprivrednike i poduzetnike na temu: "Kako se pripremiti za prijenos poslovanja"

Fotografije uz članak 1
22.03.2024

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA i CEPOR (Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva) organiziraju informativnu radionicu za poduzetnike i poljoprivrednike na temu:“Kako pripremiti za prijenos poslovanja… sebe, poslovanje, nasljednike? Što možemo naučiti iz primjera dobre prakse iz razvijenih zemalja EU?“ Radionica će se održati u petak, 22. ožujka 2024. godine od 10:30 sati do 12:30 sati - TICM 1/prizemlje, Ulica bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec

U Međimurskoj županiji, svaki treći poduzetnik je u godinama kada bi trebao započeti planirati prijenos poslovanja, a o uspješnosti ovog procesa ovisi više od 7.000 radnih mjesta. Pridružite se radionici o prijenosu poslovanja čiji je cilj potaknuti poduzetnike na razmišljanje i pripremu za jedan od najvažnijih koraka u poduzetničkoj karijeri! Prijenos poslovanja (upravljanja i vlasništva) kritična je faza u razvoju obiteljskih, ali i drugih malih i srednjih poduzeća. Priprema za prijenos poslovanja iziskuje vrijeme i posvećenost vlasnika poduzeća, a planiranju je potrebno pristupiti pravovremeno, kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

Cilj radionice je pružanje informacija i savjeta te razmjena iskustava vlasnika poduzeća, OPG-a i obrta na temu izazova prijenosa poslovanja. Pored nasljeđivanja poduzeća u krugu članova obitelji, jedna od mogućih opcija je i prodaja poduzeća – zaposleniku, drugom poduzeću u djelatnosti ili novoosnovanom poduzeću koje tek započinje poduzetničku aktivnost.

Radionica je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća, obrta ili OPG-a u cilju pravovremene pripreme za prijenos poslovanja.   

Predavačica je dr.sc. Mirela Alpeza, redovna je profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i direktorica CEPOR-a koji u posljednjih 10 godina aktualizira problematiku malih i srednjih poduzeća i prijenosa poslovanja u Hrvatskoj. Članica je Upravnog odbora Europskog udruženja za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća – TRANSEO, koje omogućuje razmjenu iskustava među europskim zemljama u području podrške poduzetnicima kod prijenosa poslovanja.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, budući da se realizira u sklopu projekta „Podrška prijenosu poslovanja“ kojeg financira Akademija za poduzetništvo Europskog fonda za jugoistočnu Europu. Broj sudionika radionice je ograničen kako bi se omogućila interakcija i dijeljenje iskustava sudionika radionice.

Link za prijavu na radionicu, najkasnije do srijede, 20.03.2024.: ONLINE PRIJAVA

POZIV - RADIONICA REDEA, CEPOR

 

Datoteke uz članak
POZIV RADIONICA - REDEA, CEPOR.pdf    POZIV RADIONICA - REDEA, CEPOR 222.58 kB

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr