SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Sjajan sportski dan u Prelogu završio velikim koncertom legendarne Crvene jabuke

29.05.2024

Sjajan sportski dan održan je u Prelogu, u srijedu 29. svibnja. Park Mladosti u Prelogu postao je sportsko sjedište gdje su djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach Danu sporta, a Prelogom je zavladao sportski duh, navijanje, smijeh i radost. Svečani plamen igara upalio je najbolji hrvatski maratonac Andrej Hladnik, a male su sportaše pozdravili saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa te predsjednik Nogometnog kluba Mladost Komet Željko Sokač, uz predstavnika Sportskih igara mladih Davida Burburana. U popratnom programu sudjelovali su i djelatnici Policijske uprave međimurske. Na nekoliko informativnih punktova kontakt policajcima Policijske postaje Prelog pridružili su se interventni policajci, policijski službenici kriminalističke, prometne i pravosudne policije te aktivisti Gradskog društva Crvenog križa Čakovec. Tako su mladi sportaši mogli saznati sve o preventivnim projektima, kampanjama i akcijama koje provode međimurski policajci. Od najznačajnijih preventivnih aktivnosti predstavljen im je nacionalni projekt “Zajedno protiv govora mržnje”, pod geslom “Budi navijač, a ne razbijač”.

Najbolje ekipe graničara i atletičari izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta, koja će se održati krajem srpnja u Rijeci. Najbolje ekipe u graničaru bili su "Vatreni topovi" u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa "Vatreni zmajčeki" u kategoriji 2013. godište i mlađi. Najbrži pak su trkači, kod 2013. godišta i mlađih Pavla Posavec i Gabriel Madić, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Lea Fletan i Luka Kučinić. Oni su zasluženo osvojili zlatne medalje koje im je, uz predstavnike Sportskih igara mladih, dodijelio gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Uz dodjelu nagrada najboljima u atletici i graničaru, nastupile su članice Mažoretkinja Općine Donji Kraljevec. Ovaj zabavno-sportski dan u Prelogu nastavljen je u večernjim satima velikim vatrometom te poklon koncertom Crvene jabuke.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi,  i ovu 28. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima. Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, PAKET24 Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu, prijave su besplatne i dostupne na internetskoj stranici igremladih.hr.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr