SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Skupština DVD – a Draškovec 96. puta

Fotografije uz članak 14
29.02.2020

U subotu 29.02.2020. godine, održana je 96. redovna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draškovec, kojoj je prisustvovalo 36 članova starijih od 18 godina i 20 članova podmlatka i mladeži. U rekordno popunjenoj sali sa preko 100 uzvanika Skupštinu je otvorio predsjednik DVD – a Draškovec Nenad Tota. Skupštini su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Preloga Josip Posavec, predsjednik Kluba veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Ivan Novak, predsjednici Mjesnih odbora Draškovca i Hemuševca, Nino Marđetko i Jacinta Matjačić, ravnateljica Osnovne škole Draškovec Margit Mirić te predstavnici mjesnih udruga. Skupštini su se odazvali i predstavnici prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava: Prelog, Cirkovljan, Čehovec, Čukovec, Oporovec, Donja Dubrava, Goričan, Sveta Marija, Donji Mihaljevec, Donji Kraljevec i Belica. Podnijeta su  izvješća o radu u prošloj godini. Tako je izvješće Upravnog odbora pročitao tajnik Mihajlo Pongrac, izvješće zapovjednika Stjepan Matijačić, financijsko izvješće blagajnik Josip Črep, a izvješće Nadzornog odbora Ivan Mirić. Program rada i prateći financijski plan za 2020. godinu prezentirao je predsjednik Nenad Tota. Podnijeta izvješća, program rada i financijski plan za 2020. godinu, kojeg je donio Upravni odbor krajem 2019. godine jednoglasno su prihvaćeni. U društvo je primljen i novi član Nikola Fajić

Članovi društva tokom 2019. godine polazili su određena usavršavanja i školovanje. Ovom su prigodom diplome i uvjerenja primili, za zvanje vatrogasac Filip Repalust, a za vatrogasca I klase, Josip Črep i Lucija Vlah-Furdi. Uvjerenja za specijalnost aparata za zaštitu dišnih organa primili su Kristijan Taradi i Nikola Vlah, a za specijalnost spašavanje pri tehničkim intervencijama Stjepan Matjačić i Josip Črep. Zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan pozdravio je članove Skupštine, čestitao na uspješnom radu, uputio je riječi potpore te posebno pohvalio na aktivnom članstvu društva podmlatka i mladeži. Predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Josip Posavec pohvalio je rad društva te uručio uvjerenja, diplome i spomenice. Tako je Spomenicu za 10 godina aktivnog sudjelovanja u radu društva primio Ivan Verli, a Spomenicu za 40 godina Ivan Mirić. Zlatko Varga je primio Spomenicu vatrogasnih veterana, a uručio mu je predsjednik Kluba vatrogasnih veterana Međimurske županije Ivan Novak.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Draškovec jedno je od vodećih vatrogasnih društava na području Vatrogasne zajednice Grada Preloga. Rezultat je to niza aktivnosti  sa područja preventive i intervencije, natjecanja, ulaganja u opremu, održavanje opreme i sredstava za gašenje, usavršavanja i školovanja, vršenja edukacije i promidžbe, taktičkih i pokaznih vježbi i sve većeg broja članova. Ocjenjivanjem stručnog povjerenstva Vatrogasne zajednice Međimurske županije koje se obavlja svake godine, društvo je prošle godine zauzelo 26. mjesto u kategoriji „ostalih“ društava od ukupno 75 društava iz cijele Međimurske županije. DVD Draškovec danas broji ukupno 91 člana iz mjesta Draškovec i Hemuševec. Društvo ima formiranu interventnu jedinicu od 15 članova koji imaju obavljeni liječnički pregled i koji su u svakom trenutku spremni intervenirati. DVD Draškovec ima formirane natjecateljske ekipe od čega su: dvije  muške seniorske ekipe B (od 30 godina na dalje), jedna muška seniorska ekipa A (16 do 30 godina), jedna ženska seniorska ekipa A (16 do 30 godina), jedna ekipa mladeži (12 do 16 g.) i jedna ekipa podmlatka (6 do 12 g.). Kroz godinu natjecateljske ekipe sudjeluju u mnogobrojnim natjecanjima kako u Međimurskoj županiji tako i izvan nje, gdje osvajaju zapažene rezultate, a izdvojit ćemo prvo mjesto na natjecanju Vatrogasne zajednice Grada Preloga, prvo mjesto na Kupu Grada Preloga, drugo mjesto u kategoriji podmladak muški na Županijskom  natjecanju u Palinovcu i drugo mjesto na natjecanju sa zaprežnim špricama u Svetoj Mariji. Najviše pohvala može ići ekipi podmlatka (6 do 12 godina), koji su osvojili drugo mjesto na Županijskom natjecanju podmlatka i mladeži u Palinovcu od ukupno 53 natjecateljskih ekipa iz cijele Međimurske županije u toj kategoriji, a  prethodne 2018. godine su bili prvaci Međimurja. Od početka godine pa do sada društvo je imalo dvije intervenciju koje su uspješno obavljene. Svake godine rade na usavršavanju svojih kadrova pa su i ove godine članovi uspješno završili obuku, i to jedan vatrogasac, dva vatrogasca prve klase i dva člana specijalnost za zaštitu dišnih organa. Započeli su sa s izradom sprava za vježbanje mladeži, ali zbog financijskih sredstava još ih nismo u potpunosti završili. Sprave su izradili samostalno uz  puno dobrovoljnog rada članova i vlastitih financijskih sredstava. Ove godine je u planu nabava dva nova aparata za zaštitu dišnih organa, a planu kroz dvije do tri godine je i manje navalno vozilo. Posebna zahvala upućena je mještanima Draškovca i Hemuševca, Gradu Prelogu, kao i sponzorima i donatorima koji su uvijek spremni pomoći.

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr


Bilten

Pretplatite se na bilten:
Prijava Odjava