SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE:
Glavna 35, 40323 Prelog; Tel: +385 (40) 645 301

Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Preloga

Fotografije uz članak 7
20.02.2020

Svoju je redovnu godišnju skupštinu održala Zajednica sportskih udruga Grada Preloga. Time je zavšeno nekoliko vrlo aktivnih tjedana za Zajednicu sportskih udruga, nakon dodjele nagrada najboljim sportašima Preloga te organizacije Kupa Grada Preloga u malom nogometu.

Izvještaj o radu podnio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa: „Zajednica sportskih udruga Grada Preloga broji 30 aktivnih sportskih udruga s područja Preloga. U Zajednicu su udružene športske udruge, koje se bave slijedećim športskim granama: nogomet (7), rukomet (2), sportski ribolov (4), stolni tenis (2), tenis, košarka, borilački sportovi (3), streličarstvo, biciklizam, atletika, fitness, sportska rekreacija (3), šah planinarstvo i boćanje. U 2019. godini Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, kroz Program javnih potreba u sportu, imala je na raspolaganju 805.000,00 kuna. Od tog iznosa 660.000,00 kuna osigurano je za dodjelu financijskih sredstava športskim udrugama, a 35.000,00 kuna osigurano je za rad Izvršnog odbora te 110.000,00 kuna za manifestacije tijekom 2019. godine. Ukratko bih vam želio prikazati sve aktivnosti, koje je Zajednica provodila tijekom 2019. godine. Zajednica sportskih udruga Grada Preloga u 2019. godini objavila je Javni natječaj za financiranje javnih potreba u sportu za 2019.  godinu. Sportske udruge trebale su se  javiti na natječaj sa svojim planovima i programima rada, kao i sa financijskim planom, koji prati njihove aktivnosti u tekućoj godini. Na temelju odluke Povjerenstva za procjenu primljenih programa, donijete su odluke za svaku sportsku udrugu, koja se javila na natječaj. Također potpisani su ugovori između sportskih udruga i Zajednice, koji definiraju prava i obaveze između ugovornih strana. Ukupan iznos ugovorenih sredstava na temelju Javnog natječaja za financiranje javnih potreba u sportu za 2019. godini bio je 540.000,00 kuna, dok je planirana vrijednost natječaja iznosila 560.000,00 kuna (pričuva u iznosu od 20.000,00 kuna). Ukupan iznos traženih sredstava od strane športskih udruga bio je 956.000,00 kune. Na natječaj se javilo 29 sportskih udruga sa 35 projekata. Svi prijavljeni projekti su odobreni i financirani kroz ugovore. Moram naglasiti svoje zadovoljstvo velikim brojem prijava, što pokazuje sportsku raznolikost u Gradu Prelogu.

Osim ugovorenih sredstava pružena je pomoć sportskim udrugama, financijski i organizacijski, u provedbi njihovih natjecanja, kao i nabavci potrebite opreme. Tako je Zajednica organizirala 16. po redu tradicionalni malonogometni turnir „Kup Grada Preloga“. Moram naglasiti vrlo dobru posjećenost gledatelja sva tri dana održavanja turnira. Zadnjeg dana održana je tradicionalna humanitarna akcija, tako što smo svi plaćali ulaznicu od 10 kuna. Prikupljen je iznos od 2.000,00 kuna. Prikupljeni novčani iznos uplaćen je na račun „Humanitarne akcije za obitelj Sabol“. Pomogli smo u organizaciji slijedećih sportskih događaja: Polarna liga, Divlji triatlon, Ljetna kros liga „Prelog 2019.“, Malonogometni turnir „Memorijal ing. Vladimira Skoka“, karate kamp u organizaciji KK „Mihovil“, nogometni turnir mlađih dobnih kategorija u organizaciji NK „Mladost Komet“, pomogli smo kod organizacije nogometnog turnira za mlađe dobne skupine NK „Čukovec 77“, financijski smo pomogli kod nabavke potrebne opreme za selekciju MNS-a (U-10) koja je nastupila na turniru u Japanu. Grad Prelog bio je i prošle godine organizator i domaćin Sportskih igara mladih, organizirali smo i susret europske Lige prvake u Sportskoj dvorani Osnove škole Draškovec između STK „STARR“ iz Varaždina i STK „Sporting Lisabon“ te s velikim ponosom mogu naglasiti da je Grad Prelog bio domaćin svjetske Lige prvaka u sportskom ribolovu. Pomagali smo u nabavci sportskih rekvizita za naše mlade i perspektivne sportaše, najma sportskih objekata za održavanje treninga, kao i prijevoza na gostujuće utakmice i takmičenja. Moram također reći da smo uspostavili odnose s Zajednicom sportskih udruga Velike Gorice, s čijom smo delegacijom imali radni sastanak u Prelogu.

Također smo tradicionalno organizirali proglašenje najboljih sportaša Grada Preloga za 2018. godinu. Izabrali smo najbolje sportaše, to su bili Stjepan Hunjak i Rukometni klub „Prelog“ te smo nagradili mlade perspektivne sportaše i zaslužne sportske djelatnike. Kao što se vidi iz izvještaja mislim da je u prošloj godini bilo jako puno zanimljivih sportskih događaja na području grada Preloga. Na što smo jako ponosni, jer s pravom nosimo naziv Europskog grada sporta. Zahvaljujem se svim članovima Izvršnog odbora, kao i potpredsjedniku i tajniku na trudu, radu i zalaganju kao i svim članovima i predstavnicima sportskih udruga. Zahvaljujem gradonačelniku, zamjeniku gradonačelnika, predsjedniku Gradskog vijeća i svim članovima Gradskog vijeća na kvalitetnoj suradnji.“

Korisni linkovi

Žiro-račun i OIB

IBAN: HR3923900011835500002
Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

OIB: 55624885874

Kontakt

SJEDIŠTE GRADSKE UPRAVE
Glavna 35,
40323 Prelog karta

CENTRALA:
Tel: +385 (40) 645 301
Faks: +385 (40) 638 691
Email: ured-grada@prelog.hr